A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

Вшанували пам'ять загиблих героїв

Дата: 08.05.2020 20:52
Кількість переглядів: 2515


  За мир на нашій землі багато людей поклали на вівтар перемоги своє життя. 8 травня працівники Вільшанської сільської ради разом з головою громади Сергієм Мельником увічнили свою вдячність і повагу визволителям у пам’ятниках і обелісках покладанням квітів та хвилиною мовчання.
   На жаль, з кожним роком все менше залишається з нами ветеранів Великої Вітчизняної війни… Серед найповажніших осіб нашої громади – Павло Тихонович Стецюк – 93-річний ветеран, житель села Бейзимівка. Уся громада зичить Вам довгих років життя при міцному здоров’ї та світлому розумі!

 На території громади є також вдови – жінки тих, хто не повернувся з фронту. Великої поваги заслуговує від громади Галина Самойлівна Вікарчук – жителька села Бейзимівка. Їй понад 90 років!  Важку свою долю вона пронесла через усі роки життя. Єва Олексіївна Гуменюк – жителька Бейзимівки, сім’ю чию зруйнувала війна і залишила її вдовою. У Бейзимівці трагічну історію має сім’я Василини Климчук.Її 5 синів не повернулись з фронту...

Віра Іванівна Боцул – жителька села Галіївка,  учасниця війни. У селі Галіївка 286 осіб пішли на фронт, з них, на жаль, лише 117 осіб повернулись у рідне село живими.

  У Трощі, братська могила поховала у собі 187 героїв, які поклали своє життя за життя рідного села. 153 солдати-трощанці не повернулися з фронту.

   У селі Шевченко (Карповецький старостинський округ) серед поля величіє братська могила, історія якої зберігає загиблий екіпаж радянського літака,  що розбився 6 липня 1941 року.  Колектив Вільшанської сільської ради вшанували  їх пам’ять.
   Не забуваємо своїх героїв! Пам’ять вшанували й тих воїнів, які боронили спокій сучасної країни на сході. Операція об’єднаних сил триває уже 6 рік і забрала життя сотні українців, з яких шість бійців – наші земляки: у с.Галіївка – Дмитро Бортник, у с.Бейзимівка – Федір Мельничук та Леоніда Стадника, у с.Вільшанка – Олександр Романюк, у с.Карпівці – Василь Маліванчук, у с.Троща –  Борис Бондар та Петро Миколайович Зароднюк .
  Сьогодні ми віддаємо шану усім, хто боровся за волю майбутнього покоління, шана тим, хто дожив до 75-ої річниці! Щиросердно вітаємо ветеранів, учасників, дітей-війни з найславнішим днем Перемоги! Низький уклін, вічна пам’ять і слава Вам, тим, хто зі зброєю в руках захистили свободу і незалежність нашої країни, і трудівникам тилу, які самовіддано боролись за Перемогу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь