Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

Новини

   

 

Дата: від до Скинути

Родині загиблого Віктора Мельніка вручили посмертну нагороду Героя

Родині загиблого Віктора Мельніка вручили посмертну нагороду Героя

Сьогодні, 26 липня, представниця третього відділу Житомирського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки спільно з Вільшанським сільським головою Сергієм Мельником вручили посмертну державну нагороду матері та сестрі нашого загиблого земляка Віктора Миколайовича Мельніка з села Шевченка.

13:42 26.07.2024

Особистий кабінет «Газмережі»: легко реєструватися, зручно користуватися

Особистий кабінет «Газмережі»: легко реєструватися, зручно користуватися

Житомирська філія “Газмережі” радить клієнтам користуватися особистим кабінетом — сучасним онлайн сервісом. Завдяки Особистому кабінету вже понад 36 тисяч клієнтів Житомирської філії “Газмережі” вирішують свої питання щодо розподілу газу дистанційно.

10:43 25.07.2024

Податкова інформує: Наближається термін сплати громадянами податкових зобов’язань, із задекларованих доходів за 2023 рік

Податкова інформує: Наближається термін сплати громадянами податкових зобов’язань, із задекларованих доходів за 2023 рік

Головне управління ДПС у Житомирській області інформує, що щороку проходить кампанія декларування доходів, під час якої до 1 травня громадяни декларують минулорічні доходи, з яких не були сплачені податки.

16:03 22.07.2024

Податкова інформує: Податкова знижка

Податкова інформує: Податкова знижка

Відповідно до ст. 166 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платник податку має право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року.  Податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб’єктами господарювання – це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку – резидента у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів – фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді зарплати, у випадках, визначених ПКУ.  Заробітна плата – це основна та додаткова винагорода, інші заохочувальні та компенсаційні кошти, які виплачують платнику податку на підставі відносин трудового найму.  До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і особу, яка звертається за податковою знижкою (їх покупця (отримувача), а також копіями договорів за їх наявності, в яких обов’язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк оплати за такі товари (роботи, послуги). Це визначено пп. 166.2.1 ПКУ.  Важливо! Копії зазначених документів (крім електронних розрахункових документів) надаються разом з податковою декларацією, а оригінали цих документів не надсилаються ДПС, але підлягають зберіганню платником податку протягом строку давності, встановленого ПКУ.  Обмеження щодо права на податкову знижку  Якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним, не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься (пп. 166.4.3 ПКУ).  Підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній податковій декларації, яка подається до 31 грудня (включно), наступного за звітним, податкового року.  

16:02 22.07.2024

Податкова інформує: Терміни сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки фізичних осіб

Податкова інформує: Терміни сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки фізичних осіб

Відповідно до норм п.п.266.10.1 п.266.10 ст.266 ПКУ, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачується фізичними особами протягом 60 днів з дня вручення (отримання) податкового повідомлення-рішення.

16:01 22.07.2024

Податкова інформує: До уваги органів місцевого самоврядування!

Податкова інформує: До уваги органів місцевого самоврядування!

Згідно з повноваженнями, наданими органам місцевого самоврядування пунктом 12.3 статті 12 Податкового кодексу України (далі – Кодекс), сільські, селищні, міські ради в межах своїх повноважень приймають рішення про встановлення місцевих податків та зборів та податкових пільг зі сплати місцевих податків і зборів до 15 липня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосовування встановлюваних місцевих податків та/або зборів, та про внесення змін до таких рішень.

16:00 22.07.2024

Пільги на житлово-комунальні послуги для військовослужбовців та членів їх сімей

Пільги на житлово-комунальні послуги для військовослужбовців та членів їх сімей

Українські військові та члени їх сімей мають право скористатись пільгами на житлово комунальні послуги. Хто має таке право, які пільги передбачені та які документи для цього потрібні, читайте нижче у матеріалі від юристів системи безоплатної правничої допомоги (БПД).

15:56 22.07.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь