A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

 Нам є про що написати! (Звіт голови Вільшанської ОТГ Сергія Мельника)

Дата: 19.10.2020 20:20
Кількість переглядів: 2098

 


  Подаємо розгорнутий перелік виконаних робіт за термін понад півтора роки діяльності Вільшанської ОТГ та її керівника Сергія Мельника.


 Шановні жителі громади, колеги, соратники, однодумці, одним словом – команда, яка вирішує завдання та проблемні питання для забезпечення комфортних умов проживання в громаді – функціонування дошкільних та шкільних закладів освіти та культури, медицина, торгівля, бізнес, сільське господарство, заводи, залучення інвесторів, створення нових робочих місць!

 Фото без опису Мені, Сергію Аркадійовичу Мельнику – сільському голові Вільшанської громади, жодному з вас не соромно дивитись у вічі за виконану роботу, тому що і словом, і ділом ми робили її разом. І маю право разом з вами тримати голову  до верху і гордитись тим, що ми працівники громади, керівники підприємств і всі небайдужі жителі громади, які кожен на своєму місці, в міру своїх  можливостей, брали, беруть і, впевнений, будуть брати участь у розбудові Вільшанської громади.

  За короткий період часу – один рік та дев’ять місяців, не враховуючи скільки сил та часу було витрачено на те, щоб відстояти право на  життя нашої Вільшанської ОТГ, яка створена всупереч багато кому (які сплять і бачать Вільшанську громаду у складі Чуднівської ОТГ) було зроблено наступне, без урахування звичайних робочих дрібних моментів.

  Побудуй хату з лободи, а в чужую не веди. Приміщення в с.Вільшанка, де розмістилася б адміністрація та відділи, практично не було і перше з чого розпочали – це ремонт будинку культури – частину якого, прийняли рішення, використовувати як адмінприміщення в ОТГ. Було замінено вікна та двері на нові металопластикові, встановлено прозорі міжкабінетні перегородки, зроблено систему опалення, збудовано котельню, викопано шахтний колодязь, збудовано систему водопостачання та водовідведення, яких в даному приміщенні ніколи не було, також проведено косметичний ремонт у робочих кабінетах, для зручності прийому громадян збудовано додатковий кабінет та депутатську кімнату. Закуплено меблі, комп’ютерну та оргтехніку. У будинок культури у с.Вільшанка придбано нові музичні інструменти та потужну звукопідсилюючу апаратуру, придбано обладнання для облаштування та освітлення сцени. Біля адмінприміщення виконано благоустрій, зроблено наступне: облаштовано прибудинкову територію приміщення, розчищено дерева, окультурено подвір’я новими квітниками та насадженнями.

Фото без опису

 Збудовано стоянку автотранспорту, проведено поточний та капітальний ремонт дорожнього покриття  частини вулиць Небесної Сотні та Короченської, які перетинаються біля адмінприміщення. Вулицю Степана Бандери висипано білощебеневим покриттям. До цього дорога була грунтовою, якою у дощову погоду було ні пройти, ні проїхати. У Карпівцях заасфальтовано вулицю Миру, проведено ямковий ремонт по вулиці Сербенівській. Відремонтовано дорожнє покриття по вулицях Польова та Берегова у Бейзимівці, а у Галіївці – вулиці Заріччя, Висока гребля та частково Мазуркевича. Збудовано дороги до громадських криничок «Безодня» у Бейзимівці та «Граха» у Галіївці.

  У с.Троща грунтова дорога  по вулиці  Польова тепер має білощебеневу основу. Маємо надію, що ще в цьому році надійдуть кошти з фонду регіонального розвитку, що дасть можливість відремонтувати  центральну частину вулиці Мазуркевича у Галіївці та дорогу по вулиці Набережна у Трощі, на які уже виготовлено проектно-кошторисну документацію. Фото без опису

 

Фото без опису

До речі, практично по всіх дорогах комунальної власності (крім вулиці Мазуркевича, де планується укладання асфальту) проведено ямковий ремонт білощебеневою сумішшю та за потреби прогрейдеровано. У малонаселених пунктах громади також йдуть роботи: у с.Шевченка розпочато ремонт дороги до сільського кладовища.


  На території громади організовано централізований безкоштовний збір сміття від населення, постійно проводимо підгортання сміттєзвалищ, одне ліквідували.

  Вирубування, прибирання чагарників та обкошування громадських місць, скверів, пам’ятників та пам’ятних знаків, братських могил, кладовищ, узбіччя доріг кожен день на контролі. Постійно здійснюється  ремонт мережі та замінюються лампи вуличного освітлення.

  У с.Галіївка  по вул. Висока Гребля  замінено водогін протяжністю 400 п/м, по вулиці Заріччя проведено ремонт водогінної мережі та ремонт свердловин по вулиці Набережній. Для постійного водозабезпечення жителів с.Галіївка придбано три глубинні насоси, проведено роботи з водозабезпечення та водовідведення у приміщенні ФАПу.

  Спільно з жителями  було відремонтовано місток в с.Галіївка, в с.Троща та збудовано потужну пішохідну кладку у с.Бейзимівка.

 Власними силами ми збудували 12 (дванадцять) автобусних зупинок: по дві встановлено у селах Вільшанка та Бейзимівка, три – у Трощі,  чотири – у Карпівцях та одну у с.Шевченка.Фото без опису

  Гарною українською традицією «толокою» відремонтували сільський клуб  у с.Бейзимівка. Коштом сільської ради закуплено будівельні матеріали, дошки нарізали з власного деревного матеріалу (сухі, старі ялини, зрізані біля клубу), а небайдужі жителі Бейзимівки, Карповець та Вільшанки долучилися фізично та завдяки майстровитим рукам разом виконали роботи з перекриття даху сільського клубу. Також замінили вхідні двері та наразі оновлюються сходи. Для обігріву приміщення закуплено промислову «дизель-пушку». Біля сільського клубу облагороджено алею Слави: заасфальтовано, висаджено туї та квіти. До речі, на території ОТГ поблизу клубів, БК, шкіл, адмінприміщень, Братських могил, висаджено 360 саджанців туй. Також у Бейзимівці реставровано  Братську могилу, де встановлено нові меморіальні плити, у с.Трощі замінено огорожу біля братської могили.Фото без опису

  Для збереження та часткового використання приміщення колишньої школи у Бейзимівці прийнято рішення про ремонт частини  приміщення, тим самим це слугувало для розміщення старостату, бібліотеки та ФАПу. Відремонтовано фасадну частину підмурівки, вхідні сходи та східцеву частину, частково замінено вікна, двері, оновлено систему опалення, облаштовано котельню та закуплено котельне обладнання, оновлено тепломережу та проведено теплотрасу.

  У Карповецькому будинку культури проведено косметичний ремонт та заасфальтовано подвір’я.

  На території ОТГ розпочато будівництво альтанок та облаштування відпочинкових зон у с.Бейзимівці у сільській місцевості «Біля Рудзея», у Карпівцях у паркових зонах, у Вільшанці – сквер пам’яті та на острівку ставка навпроти колишнього пивзаводу, у Трощі триває будівництво скверу «Однокласників», у Галіївці розпочато будівництво альтанок. До речі, таких зон буде багато, встановлюватимемо за пропозиціями жителів громади. Фото без опису

 

 


Зауважимо, що кошти із бюджету Вільшанської сільської ради не використовуються на облаштування відпочинкових зон. 


  У Трощі встановлено дитячий майданчик, такі ж плануються встановити у цьому році у Галіївці, а у наступному – у Вільшанці та Карпівцях. Окрім дитячого, у Трощі встановлено спортивний майданчик, які у майбутньому плануємо встановлювати в кожному населеному пункті громади.Фото без опису

  Від тепер Троща має генеральний план забудови, уже замовлено документацію на с.Вільшанка, у планах – на кожен населений пункт громади. Це дасть можливість збільшувати надходження до місцевого бюджету.

  На прохання жителів с.Вільшанка відкрито аптеку. У Карпівцях нині триває будівництво котельні ФАПу.

  У Карпівцях відкрито другу у районі поліцейську станцію. Суть її створення полягає у постійній присутності дільничного офіцера на місці. Тепер громадяни зможуть отримувати якісний правоохоронний сервіс на місці.

  Одним із перших завдань для мене, як керівника громади, стало питання збереження закладів  освіти та дошкілля, створення комфортних умов праці вчителів та персоналу, гарних умов для учнів у школах, а у садочках забезпечення малюків всіх необхідним, аби найменші почували себе затишно як вдома.

  У Карповецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів замінено застарілу теплотрасу та встановлено два нові твердопаливні котли, таку ж енергоефективну заміну виконано у Галіївській школі, де окрім усього відремонтовано вхідні сходи та замінено перила, оноволено плитку на підлозі у їдальні, встановлено перестінки у навчальних класах, цим самим збільшивши навчальну зону, придбано акустичну систему.     Фото без опису    

  У КЗ «Вільшанський ліцей» замінено майже всі вікна на теплоощадні повністю облаштовано кабінет медсестри, у підвальному приміщені облаштовано хореографічний зал, відновлено каналізаційну систему та встановлено умивальники у кожному навчальному класі. На території ліцею викопано додатковий колодязь. У ліцеї, як і в Карповецькій школі, капітально відремотовано внутрішні туалети. 

 Для ліцею та Трощанської школи закуплено енергоощадні світильники. У Трощанську ЗОШ придбано лінолеум для ГПД.

  У заклади освіти придбано сучасні шкільні меблі (одно- та двомісні парти зі стільцями), шкільні дошки, комп’ютерне обладнання, дидактичний матеріал, телевізори тощо. Для кожного закладу освіти закуплено канцтовари та медикаменти, придбано миючі та деззасоби, безконтактні термометри, засоби індивідуального захисту (рукавички, маски, антисептичні засоби, захисні щитки для працівників харчоблоку).Фото без опису

 


Щороку виділяються кошти на проведення ремонту навчальних закладів, тепер батьківська плата не збирається.


   У належному стані підтримується автобусний парк закладів освіти, жодного разу не було затримки у придбанні пального, вчасного проводиться періодичний технічний огляд та інші ремонти. 

  Вільшанська сільська рада забезпечує придбання усього необхідного для діяльності дитячих садочків: дрова, вугілля, продукти харчування, господарські товари, новорічні подарунки тощо. У кожен із чотирьох закладів дошкільної освіти закуплено новий посуд. У Вільшанському ЗДО «Пізнайко» проведено ремонт системи водопостачання, придбано нові шафи та м’який інвентар. У Трощанському ЗДО «Сонечко» замінено плитку на підлозі харчоблоку, придбано новий бойлер. Дитячі садочки с.Карпівці, с.Троща та с.Галіївка поповнились новими пилососами. Також у ЗДО громади закуплено тюль, різноманітні меблі, холодильник.


До речі, за 9 місяців роботи у 2020 році бюджет  Вільшанської сільської ради  виконано на 103%.


  Звичайно, це не повний перелік робіт, що вдалося виконати за період трохи більший, аніж півтора року силами трудового колективу Вільшанського ОТГ враховуючи, що працювати доводилось не завжди у найкращих умовах. Але попри все було проведено багато роботи.

 



НАШІ ПЛАНИ: на поточний момент ми працюємо над формуванням бюджету на 2021 рік. Основна задача – максимально використати всі можливості збільшення доходу в бюджет громади. Збільшення дохідної частини бюджету відкриває нам можливість розширити комунальне господарство ОТГ, а це означає – розвиток
населених пунктів, нові робочі місця, покращення життя жителів населених пунктів громади.
  В зв’язку з природними катаклізмами, які призвели до втрати води в колодязях населених пунктів, одним із першочергових завдань нашої команди буде будівництво систем водопостачання. Заплановано розширити роботу з можливими інвесторами та підприємствами, розташованими на території ОТГ на предмет допомоги в розвитку ОТГ, з деякими уже розпочали переговори.



 

  З вище викладеного матеріалу видно, що ми не зупиняємось на досягнутому, наша робота невпинно прямує вперед з кожним днем. Разом з тим нам є куди  рухатись далі і ми знаємо напрямок цього руху.

  Великі слова подяки адресую директорам та головам сільгосппідприємств, заводів, підприємцям та усім і кожному, хто небайдуже ставиться до долі Вільшанської ОТГ.

Зичу міцного здоров’я!

Щиро з повагою –
голова Вільшанської ОТГ
Сергій Аркадійович МЕЛЬНИК

 

 

Завантажити примірник інформаційного бюлетеня


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь