Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

Уродженка Карповець здобула «срібло» на Паралімпійських іграх у Токіо

Дата: 07.09.2021 14:05
Кількість переглядів: 4734

Фото без опису

Днями завершилась змагальна програма літньої Паралімпіади-2020 у Токіо.

Українські паралімпійці показали чудовий результат. За час виступів у Токіо збірна України здобула 98 медалей: 24 золоті, 47 срібних та 37 бронзових. Українці виступали у п'ятнадцяти видах спорту, в десяти з них змогли здобути нагороди.

Найвдалішим для України стало плавання – 43 медалі, а на другому місці легка атлетика – 24. Водночас у стрільбі українці розділили перше місце з Китаєм за кількістю медалей – шість.

За загальною кількістю нагород Україна замкнула першу п’ятірку. А у медальному заліку наша Батьківщина закінчила виступ на шостому місці – попереду Китай, Велика Британія, США, ПКР та Нідерланди.

Для збірної України це друга найрезультативніша Паралімпіада за кількістю медалей. У Токіо-2020 Україна встановила рекорд за срібними медалями та повторила результат Пекіна й Афін за кількістю золотих нагород. 23 українські атлети здобули більше однієї нагороди за час Ігор у Токіо. Лідерами за кількістю здобутих медалей стали плавці, а Максим Крипак отримав звання найтитулованішого спортсмена цих Ігор.

Надзвичайно приємно для нас, що 66-ту медаль на Паралімпіаді-2020 для України здобула наша землячка. 31 серпня 24-річна українка Юлія ШУЛЯР, уродженка села Карпівці нашої громади, завоювала «срібло» у бігові на дистанцію 400 метрів серед жінок у класі Т20.

На даний час Юлія живе в Івано-Франківську, тренується під керівництвом Заслуженого тренера України з легкої атлетики Євгена Єрузеля. Юлія Шуляр — член збірної команди України з легкої атлетики серед спортсменів з порушеннями розумового і фізичного розвитку. Займається легкою атлетикою в Івано-Франківському обласному центрі "Інваспорт".

Це перша медаль такого рівня в кар'єрі Юлії. Бігунка, для якої Ігри в Токіо стали дебютними в кар'єрі, показала другий результат у кваліфікації, подолавши дистанцію за 57.58 секунди. Вона виграла свій забіг із паралімпійським рекордом, проте в наступному відбірковому забігові його побила американка Бріанна Кларк (56.07).

У фіналі Шуляр також фінішувала другою, але покращила персональний рекорд – 56.18 секунди, поступившись лише однією секундою переможниці із США.

Ми щиро радіємо успіхам Юлії! Тішимось її здобутками та наполегливістю. Бажаємо Юлії міцного здоров’я, гарної долі, вдалих стартів та рекордних фінішів!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь