Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

ОЛЕКСІЙ ЧЕРНИШОВ: МОДЕРНІЗОВАНА ЕНЕРГОЕФЕКТИВНА КОТЕЛЬНЯ У ЖИТОМИРІ ДОПОМОЖЕ МІСТУ ЗАОЩАДИТИ 10% ГАЗУ

Дата: 18.11.2021 16:28
Кількість переглядів: 274

Фото без опису

У Житомирі завершили модернізацію звичайної районної котельні в ТЕЦ. Відтепер вона працює в режимі когенерації (виробництва електричної та теплової енергії одночасно) на альтернативному паливі — деревині. Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов разом із Надзвичайним і Повноважним Послом Швейцарії Клодом Вільдом, головою Житомирської облдержадміністрації Віталієм Бунечком, головою обласної ради Володимиром Федоренком та міським головою Сергієм Сухомлином взяли участь у проведенні тестового запуску термодинамічної установки ТЕЦ.

«Завдяки фінансовій підтримці Уряду Швейцарії у Житомирі з’явилась енергоефективна та екологічно безпечна ТЕЦ. Енергоефективність — це ключ до енергетичної незалежності нашої країни. Питання ефективного використання енергоресурсів зараз — світовий тренд і Україна також прямує цим курсом. Увага Уряду зосереджена, зокрема, на проектах термомодернізації громадських та житлових будівель. Енергоефективна котельня у Житомирі допоможе місту заощадити 10% газу та скоротити понад 12 тисяч тонн хімічних викидів на рік в атмосферу», — підкреслив Олексій Чернишов.

Фото без описуРеконструкція котельні відбувалась протягом 2020-2021 років в рамках проекту «Енергоефективність в м. Житомир», що фінансується Державним секретаріатом Швейцарії з економічних питань та підтримується Мінрегіоном. Проект покликаний зменшити залежність від природного газу та прискорити декарбонізацію і «зелений перехід».

Зазначимо, у місті планують розпочати будівництво ще однієї ТЕЦ, яка відповідатиме європейським нормам енергоефективності та екологічної безпеки.

«Ми раді сьогодні бути тут і спільно відкрити цю ТЕЦ, яка працюватиме на деревині і вже в поточному опалювальному сезоні забезпечуватиме теплом 73 багатоквартирні будинки Житомира. Будівництво цієї теплоелектростанції є частиною ширшого внеску Швейцарії у підвищення енергоефективності та енергоменеджменту в Житомирі. Ця котельня також є внеском Швейцарії в зелений перехід України та в декарбонізацію системи централізованого теплопостачання», — зазначив Посол Клод Вільд.

Раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повідомив, що Уряд продовжує роботу над розширенням інструментів із впровадження енергоефективності у громадах. Зокрема, Парламент ратифікував угоду з ЄІБ щодо кредиту у 300 млн євро на комплексну термомодернізацію громадських будівель.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь