A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

Звіт Вільшанського сільського голови Сергія Мельника за 2021 рік

Дата: 09.12.2021 18:37
Кількість переглядів: 1333

Запорука успіху  - команда однодумців та фахівців свої справи

Шановні жителі Вільшанської громади! 

Відповідно до статті 42 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", я підсумовую результати своєї роботи та діяльність всієї ради. Фактично, це своєрідне підведення підсумків колективної роботи – кожного депутата, постійних комісій, виконавчого комітету  за 2021 рік.

Фото без описуОбіймаючи посаду сільського голови, головне завдання для мене виправдати дану мені довіру, мобілізувати роботу виконавчого комітету та консолідувати зусилля депутатського корпусу на прийняття важливих для громади рішень.

Розуміючи велику відповідальність, що на мене покладена, я намагався будувати свою роботу на принципах законності, колегіальності, гласності з метою найефективнішого використання потенціалу органу місцевого самоврядування для соціального, економічного та культурного зростання нашої громади, бо це наш обов'язок — працювати для людей.

Добре розумію, які проблеми ми маємо, усіма силами намагаюся їх вирішувати, однак це робота не одного року, тому важливим для себе вважаю співпрацю з депутатами сільської ради та депутатами обласної ради, обласною та районною адміністраціями, керівниками установ і організацій, та намагаюся дослухатися до кожного жителя громади.

Позаду ще один рік нашої з Вами спільної роботи в умовах реформи місцевого самоврядування та впровадження принципів децентралізації.  Цей рік змусив усіх нас змінити намічені плани та пріоритети і понад усе поставити життя та здоров’я громадян. Це був рік, коли ми жили, працювали, спілкувалися зовсім по-іншому: в режимі онлайн, з дотриманням усіх карантинних обмежень та соціальної дистанції.  Проте процеси забезпечення життєдіяльності громади не припинялися.

Для нашої громади відбулися значні зміни. Після чергових виборів до місцевих рад, Вільшанська громада поповнилася новими населеними пунктами. До нас приєдналися села  Кілки,  Волосівка,  Подолянці, Мала Волиця та Дібрівка. Площа нашої громади збільшилася і тепер становить 222,9 кв.км. Населення громади також збільшилося і становить 6885осіб.

Утворено 6 старостинських округів.

Інтереси громади в сільській раді представляють 22 депутати. З метою вивчення, попереднього розгляду і підготовки питань, які належать до повноважень ради, здійснення контролю за виконанням рішень ради та виконавчого комітету, утворено 4 постійних депутатських комісії.

Протягом звітного періоду відбулося 11  пленарних  засідань ради,  під час яких було ухвалено  2077 рішень, в тому числі регулювання земельних відносин; затвердження місцевих містобудівних програм, генеральних планів забудови населених пунктів;   внесення змін до бюджету громади; затвердження місцевих програм та внесення змін до них; питання, встановлення мiсцевих податкiв i зборiв та розмiрiв їх ставок у межах, визначених законом; -  управління майном комунальної власності; соціального захисту жителів громади (надання матеріальної допомоги) та інші.

Вільшанською сільською радою затверджено 9  місцевих цільових програм.

Фото без описуЗ метою розробки Стратегії розвитку громади  створено робочу групу та проведено 3 її засідання, на яких презентовано соціально-економічний аналіз та SWOT-аналіз громади, обговорено та визначено стратегічне бачення розвитку громади, визначено стратегічні і операційні цілі, а також розпочато роботу по формуванню проектних заявок до стратегії. Розроблення стратегії розвитку громади на завершальному етапі. Це  важливий для громади стратегічний документ, який репрезентує бачення майбутнього розвитку громади і містить стратегічні цілі, спрямовані на розвиток економіки в громаді, створення комфортних умов проживання для мешканців, створення умов для отримання якісних освітніх, медичних, адміністративних, соціальних, культурних та інших послуг. Наявність Стратегії розвитку дозволить раціонально планувати напрями та пріоритети розвитку, претендувати на міжнародні фонди та гранти.

Фото без описуУ січні-листопаді 2021року відбулося 16 засідань виконавчого комітету ради, прийнято 113 рішень з питань, що  віднесені Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні»  до відання виконавчих органів ради.  Зокрема розглянуто та схвалено проекти місцевих  та цільових програм,  внесення змін до бюджету Вільшанської сільської територіальної громади на 2021рік, про перерозподіл коштів бюджету Вільшанської сільської територіальної громади на 2021рік, прогнозу  бюджету  Вільшанської сільської територіальної громади на 2022 рік, питання надання соціальних послуг особам та сім’ям з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги, забезпечення утримання та виховання дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, питання опіки і піклування, заслухано звіти керівників закладів комунальної власності, питання благоустрою та інші.

Сільським головою у січні – листопаді цього року прийнято 340 розпоряджень з основної діяльності, кадрових, адміністративно-господарських питань.

Упродовж 11 місяців 2021 року  на адресу сільської ради надійшло  понад 2000 вхідних документів, з яких понад 1000 взято на контроль виконання, направлено понад 3600 вихідних документів. У січні – листопаді розглянуто понад  2000 звернень громадян, 46 запитів  на отримання публічної інформації.

Здійснено реєстрації 120 актів цивільного стану, складено 170 заповітів, видано 202 довіреності, 4300 довідок, здійснено 548 реєстрацій місця проживання та зняття з реєстрації.

 Державним реєстратором речових прав на нерухоме майно здійснено 3029 реєстраційних дій.

Хочу сказати, від надання послуг державним реєстратором за здійснення реєстраційних дій до бюджету громади надійшло понад  550тис.грн.

Бюджет

Стабільність та економічний розвиток територіальної громади передусім залежить від наповнення бюджету. Правильно сформований бюджет – запорука процвітання громади.

Протягом звітного 2021 року робота виконавчих органів ради була спрямована на наповнення доходної частини  сільського бюджету з метою фінансування всіх заходів і цілей, передбачених основним фінансовим планом- Бюджетом Вільшанської сільської територіальної громади  на 2021рік.

Загальний обсяг доходної частини  бюджету громади  на 2021 рік заплановано в сумі понад 57 млн.грн., в тому числі міжбюджетних трансфертів - понад 26 млн.грн.

Фактичні надходження до загального фонду місцевого бюджету в 2021 році (станом на 01.12.21) з урахуванням трансфертів становлять понад 50 млн. грн.

Доходи, без урахування міжбюджетних трансфертів, сформовані за рахунок податків та зборів, що справляються на території громади. У структурі надходжень доходів загального фонду сільського бюджету найбільшу частку займають податки:

- податок та збір на доходи фізичних осіб: фактично  за 11 місяців надійшло понад 15 млн.грн., питома вага в надходженнях загального фонду місцевого бюджету становить 57,7 відсотка;

- місцеві податки – фактично надійшло до бюджету  понад 10 млн.грн., питома вага в загальній сумі надходжень становить 38,5 відсотка.

Кращі бюджетоутворюючі платники, якими забезпечено надходження податків до місцевого бюджету: сільськогосподарські підприємства ТОВ «Агроінвестконтакт»; ТОВ «ТНХ-АГРО СЕРВІС», СТОВ «Спілка хмелярів та пивоварів», ТОВ «Аграрний фонд Терещенка», ТОВ «СЕРВІСАГРОТЕХ», промислове підприємство  ТОВ «Галіївський маслозавод» та ТОВ «ЧУДНІВСЬКИЙ ЕЛЕВАТОР АІК».

В результаті  сплати загальнообов’язкових податків та зборів суб’єктами господарювання, які проводять господарську діяльність на території громади, сільською радою забезпечувалась стабільність, результативність та збалансованість місцевого бюджету. Фінансові ресурси використовувались раціонально, з метою отримання максимального економічного ефекту та вирішення найбільш нагальних та важливих завдань.

 На забезпечення діяльності територіальної громади передбачено видатки в загальній сумі 57 млн.грн. в тому числі за загальним фондом понад  55 млн.грн. та спеціальним фондом- понад 1,5 млн.грн.

При виході у щорічну відпустку всім працівникам бюджетної сфери громади виплачено матеріальну допомогу на оздоровлення, освітянам - надбавку «за престижність» та премію до професійного свята. У грудні педпрацівникам буде виплачено щорічну винагороду у розмірі 100 відсотків  посадового окладу за фактично відпрацьований період.

Фактично профінансовано у січні - листопаді видатків на загальну суму  понад 55 млн.грн.

Земельні відносини

Фото без описуПротягом січня – листопада  проведено комплекс робіт з упорядкування земельних відносин на території громади.

З метою виконання заходів із землеустрою Вільшанською сільською радою проведена інвентаризація земельних ділянок та передача їх у комунальну власність громади.

Проведено нормативно-грошову оцінку землі всіх населених пунктів територіальної громади та розпочата робота по виготовленню Генерального плану с. Вільшанка. На дані цілі спрямовано 329,6 тис. грн.

Укладено 245 договорів оренди земельних ділянок комунальної власності  площею 267 га  з орендною платою 3,1 млн. грн. та  6 договорів оренди між пайових  доріг площею 49 га  з орендною платою 147,3 тис. грн.

З метою своєчасної сплати та в повному обсязі земельного податку  власниками земельних ділянок працівниками ради видано майже 2,9 тисяч податкових повідомлень-рішень на суму майже 390,0 тис. грн.

Благоустрій

Фото без описуБлагоустрій населених пунктів відіграє економічну, екологічну та соціальну роль у життєдіяльності громади. Тому на постійному контролі утримання  населених пунктів громади в належному санітарному стані, забезпечення зовнішнього освітлення, проведення ямкового, поточного та капітального ремонту доріг,  облаштування зупинок, озеленення вулиць, утримання парків, скверів та кладовищ, збереження об’єктів загального користування, ліквідації стихійних звалищ,  встановлення дитячих та спортивних майданчиків.

В звітному періоді на організацію благоустрою населених пунктів Вільшанської сільської ради  використано коштів із бюджету територіальної громади на загальну суму 1, 3 млн.грн. Зокрема:

- на вуличне освітлення  населених пунктів громади  в сумі 686 тис.грн.;

- на ремонт вуличного освітлення на суму 141,3 тис.грн.;

- на оплату послуг по вивезенню сміття від приватних будинків, послуг по підгортанню сміттєзвалища, по розчистці снігу в зимовий період – 238,4 тис. грн. Безкоштовно вивозиться сміття від домогосподарств жителів громади у всіх населених пунктах згідно графіку.

З метою проведення дозвілля та кращого відпочинку дітей придбано дитячі ігрові майданчики на суму  293,0 тис.грн., які буде встановлено в селах Вільшанка, Карпівці, М.Волиця та Подолянці.

В честь пам’яті загиблим в роки Великої вітчизняної війни встановлено нові пам’ятники на двох братських могилах в с. Кілки, на братських могилах в М. Волиці та Трощі реконструйовано меморіальні плити в Карпівцях, Галіївці та М. Волиці.

На постійному контролі  покращення стану вулиць та автомобільних доріг комунальної власності.

Фото без описуПроведено капітальний ремонт дорожнього покриття вулиць ім. В.Ф. Мазуркевича  в Галіївці, Лесі Українки в Волосівці, вулиці Набережна в Трощі та вулиці Миру в Карпівцях. Загальна вартість виконаних робіт по капітальному ремонту дорожнього покриття  становить понад 4,3 млн.грн. Крім того проведено поточний ремонт дорожнього покриття 17 вулиць в Карпівцях, Волосівці, Вільшанці, М.Волиці, Трощі та Подолянцях на суму майже 2,0 млн.грн.

Фото без описуХочу висловити щиру подяку інвесторам ТОВ «Агроінвестконтакт», СТОВ «Спілка хмелярів та пивоварів», ПАФ ПП «Лан», директору ТОВ «Вівад 09», депутату обласної ради Ігорю Ходаку  за фінансування ремонтних робіт доріг вулиць Середня, Л. Українки, Гладерева, провулків Л. Українки та Середньому у Волосівці, вулиці Павла Шпити у Вільшанці, вулиці Миру у Карпівцях. Загальна вартість ремонтних робіт за рахунок інвесторських коштів склала  понад 900 тис.грн.

Наша громада долучилася до акції з озеленення «Greening of the Planet», було висаджено 450 дерев.

З метою  поліпшення  благоустрою  території   населених пунктів громади, залучення жителів сіл, підприємств, організацій, установ, фізичних осіб – підприємців до участі у спільній  роботі  з благоустрою, озелененню та покращенню санітарного стану будівель, прилеглих та дворових територій вперше в цьому році запроваджено щорічний огляд-конкурс з благоустрою населених пунктів та визначено  переможців у номінаціях:

«Краща сільська садиба» - садибу жительки с. Карпівці Климчук Валентини;

«Кращий благоустрій території закладу, установи, об’єкту підприємницької діяльності» - Бейзимівський сільський будинок культури;

«Кращий населений пункт громади» - с.Троща. Переможцям вручено Грамоти та грошові винагороди в розмірі 2,0, 5,0 та 100,0 тисяч гривень  відповідно.

Освіта

Фото без описуРобота Вільшанської сільської ради, відділу освіти, культури, молоді та спорту, закладів дошкільної та загальної середньої освіти протягом 2021 року була спрямована на задоволення освітніх потреб вихованців та учнів щодо здобуття відповідно дошкільної та повної загальної середньої освіти, забезпечення рівного доступу до якісної освіти, зміцнення матеріально-технічної бази закладів освіти.

На фінансування закладів загальної середньої освіти за 11 місяців цього року спрямовано бюджетних коштів понад 26 млн. грн., та 5 млн. грн.- на фінансування закладів  дошкільної освіти.

Освітню діяльність в громаді здійснювало 5 закладів загальної середньої освіти, проте з 01вересня 2021 року припинено діяльність Волосівської ЗОШ І-ІІ ст., в першу чергу, із-за низької наповнюваності класів, яка в середньому склала менше 5 учнів. В 1-му та 9-му класах восени не було б жодного учня. У «класах» з наповнюваністю менше 5 учнів організована індивідуальна форма навчання. Тут відсутня повноцінна позакласна, спортивно-масова, виховна робота, що не сприяє соціалізації учнівської молоді. Неможливо використовувати групові форми навчання. У Волосівській ЗОШ І-ІІ ст. через малу кількість учнів та класів були відсутні посади заступників директора школи з навчально-виховної та виховної роботи, педагога-організатора. Не здійснювалася оплата за класне керівництво, відтак в учнів були відсутні класні керівники. У такому малокомплектному закладі значно зростає вартість утримання одного учня. Так, вартість навчання одного учня Волосівської школи у 2021 році прогнозовано склала б біля 90 тис. грн., що в три рази перевищувало б такий показник в опорному Вільшанському ліцеї. Такий стан речей призводить до того, що бюджетні кошти спрямовуються не на розвиток галузі чи забезпечення якості освіти, а виключно на оплату праці, утримання приміщення та сплату за енергоносії. Як свідчать дослідження, мала наповнюваність класів негативно впливає на успішність дітей. Окрім того, у школах з малою наповнюваністю один учитель, як правило, викладає кілька навчальних предметів не за фахом, що негативно впливає на якість надання освітніх послуг. Саме тому, з метою раціонального та ефективного використання ресурсів громади, забезпечення доступу до якісної освіти прийнято рішення про припинення функціонування школи у Волосівці.

Фото без описуНа даний час у Вільшанському ліцеї, Галіївській, Карповецькій і Трощанській  загальноосвітніх школах І-ІІІ ступенів навчається 635 учнів, з них майже 200 підвозяться шкільними автобусами. Зокрема 55 дітей підвозяться з інших громад колишнього Чуднівського району, це 30 дітей  з  Бурковець Краснопільської громади  та 25  з Чуднова, Бабушок та Короченок Чуднівської громади.

За станом здоров’я відповідно до медичних висновків та рекомендацій для 4 учнів з особливими освітніми потребами організовано інклюзивну форму навчання, для 1 – педагогічний патронаж (індивідуальне навчання вдома).

Освітній процес у закладах загальної середньої освіти організований відповідно до вимог чинного законодавства та інших нормативно-правових документів, забезпечується отримання учнями Державного стандарту загальної середньої освіти. 

У 2021 році проводилась робота із зміцнення матеріально-технічної бази шкіл громади.

Фото без описуВраховуючи надзвичайно високу вартість газу, з метою економії бюджетних коштів, у Вільшанському  ліцеї  встановлено сучасну блочно-модульну котельню з двома твердопаливними котлами вартістю 1,6 млн. грн., що відразу принесло економічний ефект та вплинуло на температурний режим у приміщенні. Працівниками ліцею облаштувано  тренажерну залу.

Фото без описуУ Карповецькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів проводиться капітальний ремонт із заміни вікон на металопластикові. На дані заходи спрямовано понад 2,2 млн. грн., з яких 1,5 млн. грн – у 2021 році та 700тис.грн.- на наступний 2022 рік.

У Вільшанському ліцеї  в рамках державної програми «Спроможна школа для кращих результатів» завершується проведення капітального ремонту актової зали та бібліотеки, з перетворенням останньої в медіатеку. Загальна вартість проєкту – 0,8 млн. грн.

В Галіївській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів відремонтовано покрівлю та теплотрасу в котельні.

Фото без описуВ рамках реалізації національної програми «Нова українська школа» Вільшанською сільською радою на умовах співфінансування з державного бюджету для перших класів закладів загальної середньої освіти громади придбано 4 комплекти сучасної комп’ютерної техніки  на загальну суму 110,2 тис. грн., дидактичного обладнання на загальну суму понад 70 тис.грн.. Крім цього, для початкових класів Вільшанського ліцею та Карповецької школи придбано по smart-телевізору «Ergo» загальною сумою – 27,4 тис. грн., Галіївської та Трощанської шкіл – шафи-стінки для зберігання навчального обладнання - 25,7 тис. грн. В перший клас ліцею закуплено 15 двомісних парт на 35,2 тис. грн.

Школи громади отримали благодійну допомогу від Міжнародної Британської школи у вигляді 17 мультимедійних дошок, персональних комп’ютерів, парт, стільців, шаф та якісного шкільного одягу.

Проведено поточні ремонти у всіх навчальних загальноосвітніх закладах. Протягом року придбано матеріалів, обладнання та інвентарю для ліцею та шкіл на суму понад 500,0 тис. грн.

Роботу закладів освіти в сучасних умовах, враховуючи в т.ч. і організацію  дистанційного навчання, неможливо уявити без мережі Інтернет. Працівниками Вільшанського ліцею, Карповецької та Трощанської ЗОШ І-ІІІ ст. власними силами проведено внутрішню мережу по класах закладів для якісного підключення до Інтернету. Всього придбано матеріалів на загальну суму 55,7 тис. грн.  

Значна увага приділялася сільською радою виконанню протипожежних заходів у закладах освіти: встановлено протипожежні двері і люки в КЗ «Вільшанський ліцей», Галіївській та Карповецькій ЗОШ І-ІІІ ст., змонтовано систему пожежної сигналізації в підвальному приміщенні Галіївської школи, обслуговувались діючі системи пожежної сигналізації в Галіївській та Волосівській школах, проведено омічне вимірювання опору ізоляції в закладах дошкільної освіти, здійснено обслуговування вогнегасників. Всього на виконання зазначених заходів у закладах освіти витрачено близько 100,0 тис. грн.

Вільшанська сільська рада належним чином забезпечує роботу трьох шкільних автобусів, які підвозять вихованців, учнів та педагогічних працівників до місць навчання, роботи і додому. У 2021 році витрати на експлуатацію транспортних засобів (технічний огляд, страхування, ремонтні роботи, придбання мінімийки, запчастин, зокрема, нових шин, стартера, акумуляторних батарей тощо, пального, мастила та інших витратних матеріалів) склали  понад 400 тис. грн. Підвезенням забезпечено 100 % учнів від тих, хто його потребує.

Фото без описуЗабезпечення всебічного розвитку дітей дошкільного віку здійснювали 5 закладів дошкільної освіти з цілоденним режимом роботи та 2 – з короткотривалим перебуванням дітей, в яких виховувалось 137 дітей. У Вільшанському ЗДО «Пізнайко» організовано інклюзивну групу, де виховується  дитина з особливими освітніми потребами.

Враховуючи дуже низьку наповнюваність з 01 вересня 2021 року припинили діяльність Кілківський та Маловолицький заклади дошкільної освіти. З метою охоплення дошкільною освітою забезпечено підвезення дітей з Кілок до Волосівського ЗДО «Сонечко» та з Малої  Волиці до Галіївського ЗДО «Дзвіночок».

Фото без описуОднією із головних задач вважаю створення належних умов для всебічного повноцінного розвитку та комфортного перебування дітей. В дитячому садочку у с. Карпівці замінено твердопаливний котел на суму 227,5 тис.грн., а в Трощанському, де було комбіноване опалення пічне та на природному газі, тривають роботи із встановлення енергоефективного твердопаливного котла та котельного обладнання. З метою покращення матеріально-технічної бази дитячих садочків проведено поточні ремонти приміщень, придбано матеріали, обладнання, інвентар на суму понад 120 тис.грн.   Для вихованців усіх  садочків закуплено нові іграшки.

Організація харчування в закладах дошкільної та загальної середньої освіти здійснюється відповідно до вимог чинного законодавства та сільської Програми. Головними завданнями є створення єдиної системи харчування, удосконалення управління системою організації харчування, оптимізація витрат на функціонування системи організації харчування, створення умов для повноцінного харчування дітей та забезпечення гарячим харчуванням дітей пільгових категорій. Всього у 2021 році витрачено бюджетних коштів на придбання продуктів харчування для вихованців і учнів у розмірі майже 375,0 тис. грн. У цьому році на всіх харчоблоках закладів освіти громади впроваджено систему управління безпечністю харчування НАССР.

З метою дотримання нормального температурного режиму в опалювальний період закуплено 934,4 м3 дров для закладів освіти на загальну суму 789,7 тис. грн. Крім того, для КЗ «Вільшанський ліцей» підприємець та меценат Ігор Ходак надав благодійну допомогу у вигляді 10 тонн брикету.

Фото без описуВраховуючи необхідність та прохання працівників, чи не вперше за десятки років техперсонал шкіл і дитячих садочків, а саме прибиральниці, кухарі, помічниці вихователів, робітники, кочегари, водії шкільних автобусів тощо отримали новий спецодяг (40,0 тис. грн.).

Вільшанська сільська рада створює умови для навчання працівників закладів освіти, передбачене чинним законодавством. У грудні керівники та відповідальні особи отримали необхідні посвідчення та знання з пожежної та техногенної безпеки, цивільного захисту, електробезпеки.  

До Дня Святого Миколая сільською радою для усіх вихованців дитячих садочків, а також працівників закладів освіти, які мають малолітніх дітей, закуплено солодкі подарунки на загальну суму понад 10 тис. грн. 

 Вільшанська сільська рада і надалі приділятиме увагу найбільшій галузі громади – освітянській. В планах продовжувати зміцнювати матеріально-технічну базу закладів освіти та підвищувати якість надання освітніх послуг. 

 

Культура і  спорт

Мережа закладів культури Вільшанської громади налічує 5 будинків культури, 5  клубів, 7 бібліотек.

Фото без описуВ умовах боротьби з пандемією коронавірусу COVID-19  все ж таки працівниками культури були проведені різні за формою та тематикою заходи, в яких висвітлювали події місцевого, загальнонародного та державного значення.

На високому організаційному рівні відбулися урочисті заходи з нагоди  Дня молоді, Дня Конституції, Івана Купала,  Дня Державного Прапора та 30-ти річчя незалежності України.

Фото без описуДень села - це свято, яке об'єднує всіх жителів села. Історія села є часточкою історії нашої держави. А її, відомо творять люди. Щоденна праця, відданість та любов до рідної землі заслуговують на глибоку повагу. От і 19 вересня жителі села Бейзимівки святкували День села.

Жителі  та гості мали змогу переглянути чудовий святковий концерт. А після концерту всіх гостей частували українськими народними стравами.

В цьому році проведено поточний ремонт Дібрівського сільського клубу, Маловолицький сільський клуб переведено у приміщення школи.

Гострою проблемою для жителів Галіївки була відсутність зали для проведення зібрань, культурно-розважальних заходів, дозвілля загалом. В цьому році розпочато ремонт даного приміщення. На даний час вже устелено підлогу та проведено штукатурні роботи внутрішніх стін. Попереду заплановано закінчити ремонт стелі та сцени, встановити опалювальну систему.

У Вільшанському сільському будинку культури проведено ремонт, замінено тканину на глядацьких стільцях, придбано технічне обладнання, подвір’я біля будинку культури викладено тротуарною плиткою.

Для Карповецького будинку культури придбано ноутбук, у Бейзимівський будинок культури придбано мікшерний пульт.

Для забезпечення діяльності закладів культури громади спрямовано майже 3 млн. грн.

У травні відбулися зональні змагання ХІ обласної спартакіади серед збірних команд органів місцевого самоврядування.

Участь у змаганнях взяла команда працівників та депутатів Вільшанської сільської ради.

Команди змагалися у 5 видах спорту: волейболі, міні-футболі (чоловічому футзалі), настільному тенісі, шашках та швидких шахах.

Вільшанська громада представила команди у майже всіх видах спорту і  виборола  призові місця: І місце серед жінок у швидких шахах; ІІ місце серед жінок у змаганнях із шашок; бронзу серед чоловіків у шашках та швидких шахах.

Медицина

Фото без описуПослуги з медичного обслуговування населення громади надаються медичними закладами, які не перебувають у комунальній власності громади. Проте протягом року із бюджету громади на медицину  у вигляді субвенцій спрямовано понад 400,0 тис.грн., з яких 220 тис.грн. – заробітна плата фельдшерам ФП Дібрівки та Подолянець,  140 тис.грн. – на покращення матеріально-технічної бази медичних закладів.

Фото без описуУ Карповецькій АЗПСМ власними силами споруджено котельню, за кошти ТОВ «Агроінвестконтакт» встановлено сучасний котел на твердому паливі, котельне обладнання та відремонтовано систему опалення на суму понад 100,0 тис.грн, на умовах співфінансування в рівних долях з даним інвестором проведено роботи по водопостачанню та водовідведенню на суму понад 100,0 тис.грн. Спільними зусиллями з ТОВ «Агроінвестконтакт»  проведено поточний ремонт у фельдшерських пунктах  Волосівки  на суму понад 120 тис.грн. та Галіївки.  

Придбано 12 велосипедів для медичних працівників.

Соціальний захист

Протягом 2021 року одним із основних напрямків роботи Вільшанської сільської ради була організація виконання функцій у сфері соціального захисту населення та захисту прав дітей.

У січні – листопаді до відділу соціального захисту надійшло понад 800 звернень громадян на призначення усіх видів соціальних допомог, пільг та житлових субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг.

Створеною в громаді комунальною установою «Центр з надання соціальних послуг» надаються послуги догляду дома  91 особі похилого віку  та особам з інвалідністю. Робота в даному напрямку здійснюється 11 соціальними працівниками Центру. З метою покращення обслуговування осіб похилого віку та осіб з інвалідністю всім соціальним працівникам за рахунок коштів сільського бюджету придбано велосипеди на суму 44 тис.грн.

Видатки на забезпечення  соціальними послугами за місцем проживання громадян, які не здатні до самообслуговування у зв’язку з похилим віком, хворобою та інвалідністю профінансовано на суму понад 1 млн.грн. 

Фахівцем із соціальної роботи проведено обстеження і складено акти оцінки потреб в 51 сім’ї, з них 24 сім’ї,  що проживають в складних життєвих обставинах,  в яких виховується 53 дитини, 6 сімей опікунів, 1  прийомна сім’я, 5 сімей, в яких діти знаходяться в закладах з цілодобовим перебуванням, 10 сімей учасників АТО, багатодітні сім’ї та інші. Під соціальним супроводом з початку 2021 року перебувало 6 сімей.

Сільська рада не стоїть осторонь громадян, які проживають на території громади та перебувають у складних життєвих обставинах і неспроможні їх самостійно подолати. Відповідно до прийнятої сільської Програми «Турбота» по поліпшенню соціального захисту жителів громади  на 2021-2022 роки проведено 279 різного роду виплат на загальну суму 207,5 тис.грн. Надано матеріальну допомогу 50 особам, які потребують високовартісного лікування на суму 107,8 тис.грн., допомогу трьом  сім’ям загиблих учасників антитерористичної операції на суму 4,5 тис.грн., 97 особам, які брали участь у антитерористичній операції на суму 49,5 тис.грн. та інших допомог та виплат на суму 43,7 тис.грн.

Відповідно до Програми виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі з 1 січня 2021 року з місцевого бюджету виплату отримували щомісячно 8 жителів громади на загальну суму 20,5 тис. грн.

Фото без описуДо Міжнародного дня людей з інвалідністю жителям громади з першою групою інвалідності вручено 32 продуктові набори.

На первинному обліку в службі у справах дітей перебуває 23 дитини-сироти та дитини, позбавлені батьківського піклування, з них:

  • 16 дітей виховуються у сім’ях опікунів та піклувальників;
  • 4 дітей влаштовані у прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу;
  • 1 дитина перебуває у державному закладі;
  • 2 дитини тимчасово влаштовані у сім’ю родичів/знайомих.

На обліку дітей, що перебувають у складних життєвих обставинах, стоїть 21 дитина, підстава – проживання у сім’ї, де батьки ухиляються від виконання своїх обов’язків по вихованню та догляду за дітьми.

Фото без описуПротягом звітного періоду службою у справах дітей спільно з суб’єктами взаємодії проведено 30 профілактичних рейдів «Діти вулиці» та 12 рейдів-обстежень умов проживання дітей, під час яких перевірено умови проживання 57 сімей, виявлено 58 дітей, проведено 59 профілактичних бесід з батьками, направлено ініціювання про притягнення до адміністративної відповідальності 6 батьків.

Фото без описуСлужба у справах дітей забезпечує діяльність комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Вільшанської сільської ради. Протягом січня-листопада 2021 року проведено 7 чергових засідань комісії, на яких розглянуто 29 питань, серед них про: стан виконання батьками батьківських обов’язків, доцільності позбавлення батьків батьківських прав, доцільності зарахування дітей у заклади на цілодобове перебування за заявами батьків, участі батька у вихованні малолітньої дитини, надання дозволів на вчинення правочинів щодо нерухомого майна дітей, взяття сімей з дітьми під соціальний супровід, розгляд висновків про стан утримання, виховання та розвитку дітей у сім’ях опікунів/піклувальників, затвердження індивідуальних планів соціального захисту дітей тощо.

У рамках виконання заходів, передбачених Програмою захисту прав дітей Вільшанської сільської ради «Дитинство» на 2021-2022 роки, придбано та вручено подарунки 2 дітям-сиротам – випускникам ЗОШ громади. 30-ти дітям пільгових категорій вручено подарунки з нагоди Міжнародного дня захисту прав дитини. Придбано подарунки дітям підоблікових категорій до новорічно-різдвяних свят.

Службою систематично проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота щодо розвитку сімейних форм виховання на території громади та впровадження альтернативних форм – патронату над дитиною.

Поліцейський офіцер громади

Фото без описуНаша громада ще у минулому році взяла участь у проекті «Поліцейський офіцер громади». Громадський порядок забезпечують двоє поліцейських.

З метою забезпечення охорони громадського порядку та профілактики злочинності на території громади, оперативності в роботі  поліцейських громади з сільського бюджету виділено кошти у вигляді субвенцій Державному бюджету на придбання спеціально обладнаного службового автомобіля підвищеної прохідності та придбання паливно-мастильних матеріалів, доступу до мережі Інтернет  у сумі понад 530 тис. грн.

Висвітлення діяльності Вільшанської сільської ради, інформування мешканців громади про події, заходи, різного виду оголошення, публікації здійснюється на офіційному сайті та на сторінці громади в мережі Фейсбук, інформаційному бюлетені «Вільшанська громада».

Проведена велика робота для покращення рівня життєдіяльності мешканців нашої громади, але необхідно прикласти великі зусилля для подальшого сталого розвитку громади і в наступному.

Я розумію свою особисту відповідальність перед громадою за кожне наше рішення, кожний наш практичний крок. Мешканці нашої територіальної громади чекали і чекають від місцевої влади виважених рішень та позитивних результатів при вирішенні будь-яких питань життєдіяльності громади. Я завжди налаштований на плідну співпрацю та на діалог з усіма, хто бажає щось зробити корисне для свого села і громади. Я вдячний усім, хто допомагав в цей нелегкий період практичними справами, своїм досвідом, конструктивними порадами та об'єктивними зауваженнями.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь