Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

Віддаймо шану учасникам бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2022 10:08
Кількість переглядів: 635

Фото без описуЩорічно 15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Офіційно в нашій державі дата була встановлена 11 лютого 2004 року указом Президента України на заміну радянському Дню пам’яті воїнів-інтернаціоналістів.

Дату 15 лютого вибрано не випадково, адже в цей день у 1989 році останній радянський солдат залишив афганську землю.

За різними даними, в Афганістані загинуло понад 4 тисячі українців, 72 українських воїни зникли безвісти. Майже 3 тисячі матерів втратили своїх синів, півтисячі жінок стали вдовими, більше 700 дітей – сиротами. Більше 8 тисяч українців отримали поранення, 6 тисяч залишилися інвалідами. Це страшна ціна, яку заплатила Україна за імперські амбіції Кремля.

Крім афганців, 15 лютого вшановують і інших військових, які брали участь у різних війнах світу в часи СРСР та незалежної України: на Кубі, в Югославії, в Єгипті, в Німеччині тощо.

Незважаючи на сумний досвід, іноді досить похилий вік та підірване у минулих боях здоров’я, із самого початку війни на сході України тисячі афганців та ветеранів інших війн добровільно виступили на захист рідної землі від російських загарбників.

На сьогодні у населених пунктах Вільшанської сільської ради проживає 26 учасників бойових дій на території інших держав, які воювали в Афганістані, у Єгипті, на Кубі, у Чехословацькій ССР, в Югославії.

Відповідно до розпорядження Вільшанського сільського голови Сергія Мельника від 08.02.2022 року № 10 учасникам бойових дій на території інших держав громади виділено одноразову грошову допомогу.

Сергій Аркадійович, а також старшокласники Карповецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів взяли участь у мітингу та церемонії покладання квітів до пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам у м. Чуднові.

У закладах освіти громади проведено виховні години, у закладах культури організовано тематичні виставки та облаштовано книжкові полиці.

У цей скорботний день Україна схиляє голову перед своїми синами, що воювали та загинули в 16-ти країнах світу.

Вічна пам’ять і слава Героям!

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь