Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

Створено ресурс для збору доказів воєнних злочинів і злочинів проти людяності

Дата: 29.03.2022 16:21
Кількість переглядів: 618

З початку повномасштабної агресії Російської Федерації проти України Офіс Генерального прокурора щоденно докладає зусиль для притягнення до відповідальності керівництва та військовослужбовців держави-агресора, винних у скоєнні міжнародних злочинів, а також уживає заходів щодо відновлення справедливості та припинення подальших порушень міжнародного гуманітарного права.

З метою належної фіксації та документування воєнних злочинів і злочинів проти людяності, вчинених російською армією в Україні, Офісом Генерального прокурора створено ресурс warcrimes.gov.uaголовну державну платформу для збору доказів.

На даному сайті кожен, використовуючи покрокову інструкцію, може швидко за чітким і зрозумілим алгоритмом подати інформацію з фото- і відеодоказами про злочини, свідком чи потерпілим від яких стала особа. Система гарантує повний захист персональних даних.

За менш ніж місяць функціонування платформи громадяни вже подали майже 5 тисяч матеріалів, що підтверджують факти скоєння Російською Федерацією міжнародних злочинів. Прокурори щодня працюють над тим, щоб оформити докази відповідно до міжнародних стандартів. У майбутньому зібрана інформація буде використана Офісом Генерального прокурора для підтримання обвинувачення в Міжнародному кримінальному суді, українських судах і спеціальному міжнародному трибуналі після його створення. Окрім цього, акумульовані матеріали надаватимуться Міністерству закордонних справ України з метою скерування в Міжнародний суд ООН і Міністерству юстиції України для представлення позиції в Європейському суді з прав людини.

Отже, міжнародний стандарт збору доказів, конфіденційність, захищеність заявників – це ключові характеристики та принципи функціонування платформи warcrimes.gov.ua.

Для повного та всебічного документування воєнних злочинів держави-агресора Офіс Генерального прокурора потребує максимального залучення потенційних свідків і потерпілих. Багато з них були змушені переселитися із зони активних бойових дій на захід України та змогли б допомогти у фіксації кримінальних правопорушень.

Просимо звернути увагу на функціонування платформи warcrimes.gov.ua та долучитись до збору доказів воєнних злочинів і злочинів проти людяності, вчинених російською армією в Україні.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь