Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

Восьмі роковини з дня загибелі Героя

Дата: 09.01.2024 09:30
Кількість переглядів: 276

Фото без описуВісім років тому наш край сколихнула страшна звістка: 9 січня 2016 року у боях на Сході України трагічно загинув наш земляк Федір Вікторович Мельничук.

Федір Мельничук народився 27 квітня 1994 року у селі Бабушки, проживав у Бейзимівці. Закінчив місцеву школу. Сержант Збройних Сил України, учасник війни на Сході України, мав позивний «Леон».

Федір героїчно загинув від кулі снайпера 9 січня 2016 року поблизу населеного пункту Зайцеве на Донеччині. Похований Герой на сільському кладовищі у Бейзимівці. У вічному горі залишились батьки, молодші брат і сестра, дружина та двоє дітей…

Указом Президента України № 23/2017 від 3 лютого 2017 року, «за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов'язку», Федір Мельничук нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Фото без опису«Він був безстрашним, сміливим і веселим. Таких мало, особливо серед молоді. Сміливий і активний. Ніколи не боявся, у порівнянні з деякими. Так про нього говорять його побратими. В Зайцеве заходив від самого початку. Пам’ятаєте ту історію, коли розвідка 42 батальйону непомітно прямо під носом у сєпарів зайшла в Зайцеве і окопалася там? От і Леон був серед цих безпечних бійців. Між нашими і ворогом було 80 метрів. Вони зайняли будинок на висоті і перекрили сєпарам дорогу і вільний рух. Тому по ним били і б’ють щодня і безжально. В один з таких днів снайперська ворожа куля і влучила в Леона. Можливо можна було бути обережнішим, поберегти себе, навчитися хоч трохи відчувати страх, щоб це відчуття у деякі моменти охолоджувало гарячий дух. Але напевно він не вмів, бо був надто молодий, надто впевнений, надто вільний… Спочивай у спокої, Леон. Федір» – такими словами загадують Федора його бойові побратими та знайомі волонтери.

Ми не маємо права забути подвиг Федора Мельничука, адже за мир на нашій землі він віддав найдорожче – власне життя.

 

Герої не вмирають!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь