Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

УВАГА! Пероральна імунізація м’ясоїдних тварин проти сказу!

Дата: 06.05.2024 08:38
Кількість переглядів: 180

Фото без описуВ період з 16 по 18 травня на території району будуть проводитись заходи із пероральної вакцинації м’ясоїдних тварин проти сказу шляхом наземного розподілу принад з вакциною.

СКАЗ - особливо небезпечне інфекційне захворювання, спільне для тварин і людей, яке може вражати всіх теплокровних тварин . Захворювання характеризується тяжким ураженням центральної нервової системи і закінчується смертю. Джерелом збудника (вірусу) сказу є хворі на сказ тварини, які виділяють вірус зі слиною, через покуси, подряпини, вражаючи здорових тварин та людей.

Епізоотична ситуація зі сказом на території Житомирського району залишається напруженою. Поширюють сказ у природі лисиці, вовки, єнотовидні собаки та бродячі тварини.

Основою успіху пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу є   використання безпечних і високоімунних вакцин.

Приманка з вакциною розповсюджується шляхом наземного розподілу на узліссях, у лісах, узбіччі доріг, річок, сільськогосподарських угідь.

Мінімальна кількість принад повинна бути не менше, ніж 20 доз-приманок на 1 км².

Принада має вигляд невеликих брикетів розміром з сірникову коробку із запахом м'ясо- кісткового борошна. Усередині желеподібна капсула з вакциною проти сказу.

Вакцина - створює специфічний імунітет при пероральному застосуванні; безпечна як для цільових видів тварин, так і для інших тварин, які можуть вживати принаду; безпечна для людини; безпечна для навколишнього природного середовища.

Звертаємось до мешканців району з проханням,  відповідально віднестись до заходів з вакцинації диких м’ясоїдних тварин - при виявленні принад не руйнувати їх та не брати в руки, а залишати привабливими для тварин.

 Дякуємо за розуміння!

      Житомирське районне управління ГУ ДПСС в Житомирській області

                                       Тел.: (04139) 2-12-96


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь