A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

30 вересня – Всеукраїнський день бібліотек та їх працівників

Дата: 30.09.2019 10:19
Кількість переглядів: 506

  Кожен старостинський округ Вільшанської громади має свій книжковий осередок, місце, де зберігаються тисячі книг різного вподобання.  На сьогодні ОТГ нараховує 5 сільських та 4 шкільні бібліотеки. У кожній з них є свій господар, ім’я якому Бібліотекар. Усі вони мають свої особливі історії, пов’язанні з професією.


Алла Василівна: «Бібліотека – як поклик душі...»

   Фото без описуНеординарно працює у даній сфері бібліотекар с.Бейзимівка – Алла Василівна Гопяк. Ця, на перший погляд сором’язлива, жіночка ні хвилини не сидить на місці. Вона знає підхід до кожного селянина та вже пам’ятає їх вподобання.  Алла Василівна має безліч нових ідей для, яке втілює у життя уже рідної для неї бібліотеки. Здавалося б, саме тут, на роботі, вона проводить більшу частину свого повсякдення. Зранку, прийшовши до бібліотеки, Алла Василівна завжди щось хоче змінити: то читальний стіл в інше місце переставити, то поміняти місцями стенди, створити нову виставку, доповнити стару тощо. Особливо пишається пані Алла виставкою Світлани Вітер – поетесою-односельчанкою. По закінченню робочого дня, ця тендітна жіночка обов’язково набере повну торбу книг за списком, створеним наперед, і йде селом та розносить пенсіонерам літературу. Бібліотекар розуміє, що старенькі не всі в змозі прийти самостійно до бібліотеки, тому Алла Павлівна бере ініціативу у свої завзяті руки.

  Щосуботи Алла Василівна чекає своїх постійних відвідувачів – студентів. Каже, постійно їм треба галузеві довідники, комусь матеріал з історії села, а комусь просто  допомагає з рефератом на заняття. Крім того, часто забігають школярі. Хоч у Бейзимівці школи немає, проте діти є! І багато з них так само потрібно готуватись до уроків. «Вистачає у нас книголюбів!», – говорить з посмішкою Алла Василівна.


Фото без описуЩира добродійка, майстриня своєї справи Людмила Станіславівна Мельничук радо зустрічає щодня читачів.

   Є чим вразити й іншим бібліотекарям. Мельничук Людмила Станіславівна – щира та віддана бібліотекарка у с. Карпівці. На її робочому місці ідеальний порядок, книги на поличках розміщені тематично. Є постійні виставки, які змінюються за вподобаннями читачів. Також розміщено куточок для найменших книголюбів, які йдуть до бібліотеки з цікавістю і беруть найяскравіші книги з полиць. Відвідувачами бібліотеки є і дорослі, які цікавляться історією та полюбляють романи.

 


Культуру бібліотеки очолює Людмила Федорівна.Фото без опису

   У селі Троща бібліотека неймовірна. Тут її господиня Костюк Людмила Федорівна, яка дуже тісно співпрацює з кожним із читачів. Трощанська сільська бібліотека має велике затишне приміщення, де знаходиться найрізноманітніша література під яскравими підписами. Читачів вдосталь у Трощі, від школяра до пенсіонера. Чим може пишатися бібліотека, то це музеєм української історії та постійною тематичною виставкою, зроблену спільними зусиллями із керівництвом будинку культури, сільською радою та школою. «Троща та трощанці» – така тема виставки, де представлено історію села та її відомих уродженців. Також тут світлини жителів Трощі під час найяскравіших святкових подій села. Людмила Федорівна проводить постійні екскурсії бібліотекою, музеєм та зупиняє увагу відвідувачів біля сільської виставки. Радо приймає бібліотекарка гостей. Анатолій Сірик із Чуднова – письменник, поет, перекладач –  завітав узимку до Трощанської сільської бібліотеки, де  у теплій бесіді спілкувався з читачами.

 


 

Ірина Василівна Кухарук на чолі Вільшанської сільської бібліотеки.Фото без опису

   Бібліотека у селі Вільшанка має зручне місце розташування – центр. Відкривши двері цього осередку культури, тут завжди чути аромат свіжозавареного чаю. У Ірини Василівни на столі завжди є букет живих квітів. Переважними відвідувачами тут є школярі. Бібліотекарка часто влаштовує конкурси для читачів, а також різні бесіди та обговорення прочитаних книг за чашкою чаю. Дорослі цікавляться книгами «на одному диханні», таких тут вистачає і, навіть, створено спеціально виставку. Для дітей влаштовано цілу виставку.


 

Галіївська сільська бібліотека для дітей.Фото без опису

   Бібліотекарка Ніна Павлівна Сергіюк працює у Галіївці давно, її знають всі. Бібліотеку вона переобладнала таким чином, аби було зручно дітям – вони тут постійно. Думку про те що, молодь не читає, Ніна Павлівна спростує вмить. Дітям подобається тутешній затишок та приємна атмосфера.  Навіть, недочитавши книги, учні просто забігають привітатись.

   Варто зазначити про нелегку роботу шкільних бібліотекарів. Це, мабуть, єдині бібліотеки, де постійно панує шум та гам. Тут учні намагаються якнайшвидше отримати потрібну книгу на 15-ти хвилинній перерві. З учнівським та педагогічним колективами громади працюють у Трощанській ЗОШ – Тетяна Олександрівна Маляр, у Карповецькій – Анастасія Андріївна Лук’янчук, у Галіївській – Ольга Василівна Шинькарук  та у Вільшанському ліцеї – Лілія Василівна Черниш.

 

 

                      Шановні бібліотекарі громади!

  Фото без описуХто як не ви знаєте ціну книги. Ваша робота нелегка,  але важлива, бо має корисний плід – знання.

   Сьогодні, у Всеукраїнський день бібліотек, від імені колективу Вільшанської сільської ради, прийміть слова щирої вдячності, поваги й подяки за ваше служіння бібліотечній галузі, щире бажання зберегти і передати інтелектуальне і духовне багатство. Нехай у стінах бібліотеки вам ніколи не буде нудно, під руку попадаються найкращі книжки. Зичимо вам оптимізму, добробуту, нових творчих здобутків. Бажаємо уваги ваших читачів і ваших справжніх шанувальників!  Зі святом бібліотек!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь