A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

Які обмеження посилено задля захисту населення під час карантину? Питання-відповіді

Дата: 07.04.2020 13:27
Кількість переглядів: 410

                          Фото без опису
  Для запобігання розповсюдженню коронавірусу Уряд запровадив більш жорсткі обмежувальні заходи, які має дотримуватись кожен.

Фото без опису  З  6 квітня перебування в громадських місцях без вдягнутої маски, респіратора суворо забороняється! Чому? Запроваджений обов’язковий масковий режим є метою нерозповсюдження коронавірусної хвороби, адже всі люди розглядаються як потенційно хворі. Особа може і не знати що є переносником вірусу і таким чином вона наражає на небезпеку інших. Маска запобігає можливому інфікуванню оточення. До того ж маску потрібно одягати правильно: вона має затуляти ніс та рот, а її краї щільно прилягати до обличчя. При цьому розповсюдження біологічного матеріалу, який може містити збудник, зменшується.

Фото без опису   З 6 квітня переміщення групою осіб більш ніж дві особи забороняється! Чому? Групові та масові зібрання громадян провокують можливе зараження вірусом та швидке його розповсюдження. Винятки: крім випадків службової необхідності та супроводження дітей незалежно від їх кількості.

Фото без опису
  З 6 квітня перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу батьків чи опікунів забороняється! Уточнення: у постанові №211 вказано, що дітям, молодшим 14-ти років не дозволяється перебувати у громадських місцях без дорослих, але територія навколо будинку та під’їзд може підпадати під визначення громадського місця, тому рекомендовано дітям не покидати домівку без супроводу батьків чи опікунів.

  Фото без опису   З 6 квітня люди, старші за 60, мають сидіти вдома! Чому? Вони належать до групи підвищеного ризику. Крім того пенсіонерам не слід контактувати з іншими особами задля безпеки власного здоров’я. Якщо люди, яким за 60 проживають самі й не мають родичів, які б про них потурбувались, можуть виходити на вулицю та у місця торгівлі (магазини, аптеки), які знаходяться не дальше як за 2 км від місця їхньої самоізоляції й до того ж тільки у масках та гумових одноразових рукавицях.

   З 6 квітня відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон забороняється! Уточнення: заборона не поширюється у випадку службової необхідності та  крім вигулу домашніх тварин лише однією особою.

   З 6 квітня відвідування спортивних та дитячих майданчиків та відвідування установ і закладів, що надають паліативну допомогу, соціального захисту, установ і закладів, що надають соціальні послуги забороняється!

Фото без опису   З 6 квітня перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу також забороняється!  Чому? Наявність у громадянина документів, що посвідчують особу, дозволить перевірити, чи не мусить він перебувати у зоні обсервації чи на самоізоляції. А також це дасть можливість органам правопорядку застосувати адміністративну відповідальність для порушників карантину.

   Яка відповідальність за порушення правил карантину? До порушень відносяться усі перелічені вище заборони та інші. За порушення правил карантину діє адміністративна (штраф від 17 тис.грн до 34 тис.грн) та кримінальна відповідальність (штраф від 17 тис.грн до 51 тис.грн або позбавлення волі терміном до 3 років).

  Хто контролює дотримання заходів карантину? Контроль за дотримання правил карантину у публічних місцях будуть здійснювати правоохоронні органи.

  Пам’ятайте! Магазини, аптеки, банки не мають забезпечувати відвідувачів масками! Кожен свідомий громадянин має забезпечити себе маскою сам!


Зберігаймо спокій, дотримуймося рекомендацій, будьмо відповідальними за своє здоров’я!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь