Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

У Вільшанській громаді до Великодня 20 сімей отримали продуктові набори від голови ОТГ

Дата: 18.04.2020 14:17
Кількість переглядів: 898

  Фото без опису

 У зв’язку з поширенням епідемії коронавірусної хвороби (COVID-19) та введенням карантинних заходів зріс ризик незабезпечення першочергових потреб дітей (харчування, безпека, предмети гігієни, належний догляд, медична допомога тощо), в першу чергу, в сім’ях, що перебувають у складних життєвих обставинах.

  Вразливість сімей посилюється тим, що непоодинокими є випадки втрати батьками роботи або постійного доходу, що призводить до обмеженості ресурсів сімей для забезпечення прав дітей. Ще одним чинником, який викликає занепокоєння, є не заплановане повернення дітей із закладів інституційного догляду та виховання до своїх біологічних родин, що своєю чергою може посилити скруту таких сімей та призвести до неналежного задоволення потреб дітей в них.Фото без опису

  Голова громади Сергій Мельник, розуміючи скрутне матеріальне становище в умовах карантину сімей з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах, особисто придбав продуктові набори для них. Напередодні Великодня працівники відділу соціального захисту та у справах дітей сільської ради відвідали сім’ї з дітьми соціально незахищених категорій та вручили їм дані продуктові набори (20 сімей, у яких виховується 62 дитини), до складу яких входять крупи, борошно, олія, макаронні вироби тощо. Також обстежено умови проживання та проведено оцінку потреб дітей, що на період карантину повернутись у сім’ї із закладів інституційного догляду: шкіл-інтернатів, спеціальних шкіл, навчально-реабілітаційних центрів тощо (всього на території Вільшанської громади проживає 10 таких дітей). Фото без описуПорушень прав дітей не виявлено, їх першочергові потреби забезпечуються, організовано дистанційне навчання. З усіма батьками дітей проведено профілактичну роботу щодо належного виконання батьківських обов’язків, дотримання обмежень, встановлених керівництвом держави та громади на час карантину, наголошено на безумовному дотриманні правил особистої гігієни, використанні засобів індивідуального захисту з метою запобігання інфікуванню коронавірусною хворобою, рекомендовано залишатись вдома та не відвідувати громадські місця і заклади торгівлі без крайньої потреби. Батьки та діти висловили слова подяки сільському голові за надані харчові продукти та небайдужість.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь