A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

З Днем волонтера!

Дата: 05.12.2020 11:09
Кількість переглядів: 345

Сьогодні, 5 грудня, українці разом зі світом відзначають День волонтера.

Ця дата затишно розташувалась між шанованим православним святом Введення у храм Пресвятої Богородиці (яке нагадує нам про милосердя) та святом мужності і відваги, адже 6 грудня ми даруватимемо вітання Збройним Силам України.

Офіційно волонтерський рух в Україні визнано в грудні 2003 року, проте історія цього руху бере витоки ще з 20-х років ХХ століття у післявоєнній Франції. Слово «волонтер» у перекладі з англійської означає «добровільний помічник».

У 2014 році, коли в Україну прийшла війна, кожен з нас, сам не усвідомлюючи того, приєднався до волонтерського руху: ми збирали кошти, одяг, взуття, продукти харчування, медикаменти, військове спорядження для односельчан та невідомих нам українців, які першими вирушили на Схід, щоб захистити нас від російських окупантів. Жителі нашої громади, ризикуючи власним життям і здоров'ям, не жалкуючи свого особистого транспорту, возили допомогу на Донбас (серед них і сільський голова Сергій Мельник, староста села Троща Тетяна Мельник, депутат ради Василь Підкуйко та багато інших наших з вами односельчан), дехто продовжує це робити і досі.

На даний час волонтери в Україні – перші помічники військових та добровольців на фронті. Багато з них і самі стали добровольцями на Донбасі.

Волонтери допомагають знайти помешкання знедоленим, одяг, продукти та ліки – тим, хто того гостро потребує. Коли українці у 2020 році зіткнулись з епідемією невідомого раніше вірусу, саме волонтери допомагали людям похилого віку залишатись удома, але бути забезпеченими усім життєво необхідним. Саме волонтери шукають кошти та допомагають лікарням кисневими концентраторами.  

Тож вітаємо вас, дорогі волонтери, люди з широкою душею, повною доброти, співчуття та чуйності! Ваша діяльність гідна і безкорислива. Спасибі і низький уклін вам за вашу працю, незгасне бажання допомогти, світлі наміри та жертовність! Бажаємо, щоб за ваші чисті серця ви були щедро нагороджені долею здоров'ям, щастям, любов'ю, добробутом і довголіттям!

Дякуємо, що не втомились!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь