Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

14 грудня – День ліквідатора

Дата: 14.12.2020 10:11
Кількість переглядів: 302

З 2006 року, відповідно до Указу Президента, щорічно в Україні 14 грудня вшановують учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Усі ми з болем пам’ятаємо, що 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС на Київщині сталась одна з найбільших в історії людства техногенних катастроф, наслідки якої ми відчуваємо й досі, їх відчуватимуть, на жаль, і наступні наші покоління.

Лише завдяки самопожертві ліквідаторів наслідків катастрофи, багато з яких заплатили за це власним життям і здоров’ям, вдалося локалізувати аварію та врятувати країну і світ від нищівного радіаційного забруднення.

За статистичними даними, які різняться, протягом лише одного місяця після Чорнобильської катастрофи від одержаного опромінення загинуло від 30 до 200 пожежників і працівників електростанції.  

До робіт з мінімізації наслідків радіаційного викиду також залучалися і військовослужбовці строкової служби, військові запасу, наймані працівники.

Наприкінці 1986 року зруйнований четвертий реактор ЧАЕС накрили спеціальним саркофагом, роботу електростанції було припинено.

Сьогодні ми з повагою згадуємо їх – тих, хто усвідомлено й мовчки жертовно віддав за нас своє життя, здоров’я та щасливе майбутнє у ядерному котлі. Попри величезну ціну, яку довелося заплатити, самі ліквідатори-чорнобильці нерідко називають 14-те грудня святом. Міцного вам здоров’я, шановні ліквідатори, довголіття, мирного неба, добробуту, злагоди і достатку в родинах! Вічна слава і пам’ять тим, кого вже немає з нами…

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь