A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

Для інклюзивних класів громади закуплено обладнання та допоміжні засоби навчання

Дата: 05.01.2021 17:14
Кількість переглядів: 391

Інклюзивна освіта як стратегія державної політики передбачає рівний доступ дітей з особливими освітніми потребами до здобуття якісної освіти за місцем проживання. Завданням органів державної влади та органів місцевого самоврядування є створення умов для забезпечення прав і можливостей осіб з особливими освітніми потребами для здобуття ними освіти на всіх рівнях, з урахуванням їхніх індивідуальних потреб, можливостей, здібностей та інтересів.

У 2020/2021 навчальному році у закладах освіти нашої громади функціонує 6 інклюзивних класів, в яких навчається 6 дітей з особливими освітніми потребами: четверо в КЗ «Вільшанський ліцей» та двоє у Карповецькій ЗОШ І-ІІІ ст.

За кошти державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами для інклюзивних класів зазначених закладів освіти Вільшанською сільською радою закуплено обладнання та допоміжні засоби навчання, а саме: світлові столи-пісочниці з різнокольоровим кінетичним піском, крісла-мішки, набори дидактичних матеріалів (понад 1000 елементів), блоки Дьєнеша, набори «Кубики Коса», «Кубики Нікітіних», «Кутики. Методика Нікітіних», «Усе про мене та світ навколо», «Країна Монтессорі», для дитячої творчості, настільні розвивальні ігри, конструктори та розмальовки, канцелярське приладдя. Також придбано багатофункціональний пристрій (принтер-сканер-копір) та комплект спортивного інвентарю (шведська стінка і гімнастичний мат).

Всього було придбано товарів на загальну суму 40 826 грн. Дане обладнання та допоміжні навчальні засоби розвиватимуть у діток тактильні відчуття, мислення, мову, пам'ять та моторику рук, сприятимуть навчанню рахувати, вирішувати прості головоломки, розрізняти кольори.

У 2021 році Вільшанською сільською радою буде продовжено роботу щодо забезпечення необхідним обладнанням дітей з особливими освітніми потребами, що навчаються у закладах освіти нашої громади.   

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь