Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

Згадаймо героїв Дебальцево

Дата: 18.02.2021 13:46
Кількість переглядів: 336

Бої за Дебальцівський плацдарм, які відбувались у січні-лютому 2015 року – одне з найбільших зіткнень сучасної російсько-української війни.

Втретє, після Криму та Іловайська, Росія вдалася до масштабного заcтосування в Україні своїх регулярних військ. Найгостріша фаза протистояння розпочалася 25 січня, після падіння Донецького аеропорту, і тривала до 18 лютого 2015 року.

За інформацією Генштабу Збройних Сил України, на початку лютого 2015 року у районі Дебальцівського виступу було зосереджено 4,7 тисяч українських військових та 500 бійців Нацгвардії, СБУ і МВС. Їм протистояло близько 19 тисяч ворогів, серед яких було до восьми батальйонних тактичних груп та артилерійських дивізіонів регулярних російських військ.

За даними Генштабу, з 15 січня до 18 лютого в районі Дебальцевого загинуло 110 військовослужбовців, 270 було поранено, 7 – взято в полон та 18 зникли безвісти. За весь час оборони Дебальцівського виступу загинуло 136 та було поранено 331 військовослужбовців ЗСУ.

Із жорстокого полум’я боїв під Дебальцево не повернулись і 2 молодих жителів Чуднівщини: сержант Олександр КРАСНОГОЛОВЕЦЬ із Малої Волиці, роковини загибелі якого ми вшановували вчора, 17 лютого, та молодший сержант Василь ЗАКОНОВ із Великих Коровинець, який загинув 7 лютого 2015 року.

Пам’ятаємо загиблих! Шануємо живих!

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь