Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

Коли отримають земельні ділянки жителі Маловолицького старостинського округу?

Дата: 12.04.2021 21:56
Кількість переглядів: 807

Фото без описуСьогодні, 12 квітня, Вільшанський сільський голова Сергій Мельник зустрівся із жителями села Дібрівка Маловолицького старостинського округу. Участь у зустрічі взяли також начальник відділу кадрового та правового забезпечення Олександр Баліцький та начальник відділу "Спеціалісти ради" Сергій Дзюбанчук.Фото без опису

На жаль, тема розмови була не з приємних.

Жителі Дібрівки та Малої Волиці, як і жителі інших населених пунктів громади, які ще не скористались своїм правом на отримання земельних ділянок сільськогосподарського призначення, звертались до сільської ради із заявами про виділення їм таких ділянок.

Фото без опису15 січня 2021 року Вільшанська сільська рада звернулась із офіційним листом до Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області, в якому просила розглянути можливість передачі у комунальну власність земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності та несформованих земельних ділянок Вільшанської сільської ради. До звернення були долучені викопіювання з публічної кадастрової карти України з відміткою зазначених земельних ділянок (понад 100 га землі на території Маловолицького старостинського округу).

Звернення ради ґрунтувалось на основі положень Указу Президента України від 15 жовтня 2020 року № 4449/2020 «Про деякі заходи щодо прискорення реформ у сфері земельних відносин», постанови Кабінету Міністрів України від 16 листопада 2020 року № 1113 «Деякі заходи щодо прискорення реформ у сфері земельних відносин» та наказу Держгеокадастру від 17 листопада 2020 року № 485 «Деякі питання передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності до комунальної власності».

Проте, це ж звернення сільської ради стало «червоною ганчіркою» для ласих до наживи чиновників Держгеокадастру у Житомирській області.Фото без опису

Адже замість виконання наведених вище нормативно-правових актів посадовці житомирського геокадастру поспіхом запустили процедуру «дерибану» державних земель, які мали б передати у комунальну власність Вільшанської сільської ради: земельні ділянки у прискореному режимі були оформлені на невідомих Вільшанській громаді осіб – по 2 га кожному – і в лічені дні продані цими особами.

Таким чином, Вільшанська сільська рада, маючи законні, логічні та украй необхідні для громади наміри, не підозрюючи нічого, «вказала» зловмисникам на свої, по праву і по справедливості, земельні ділянки, на які вони швидко поклали своє знахабніле око.

На території нашої громади проживає багато місцевих жителів, які не змогли (і тепер не скоро зможуть) реалізувати своє законне право на одержання земельних ділянок відповідно до статей 116, 121 Земельного кодексу України.

Виною усьому – продажність і бюрократія Держгеокадастру області, чиновники якого своїми шахрайськими діями саботують виконання Указу Президента України, постанови Кабінету Міністрів та відповідного наказу Держгеокадастру.

Такі нахабні дії щодо фактичного вилучення земель із власності громади – одна з найбільших перешкод розвитку адміністративної реформи та децентралізації. Адже земля для селян – це додатковий заробіток, нові робочі місця, самозайнятість, розвиток сільського господарства, а для громади – наповнення сільського бюджету.

Отак, доки у Києві влада гордо декларує підтримку розвитку місцевого самоврядування та заявляє про безвідмовне виділення державних земель громадам, у Житомирі ці землі поспіхом роздають «своїм».

Звісно, керівництво громади не проковтне мовчки таку кричущу несправедливість та явне шахрайство.

Вільшанська сільська рада невідкладно, 23 березня 2021 року, звернулась до очільника Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області Сергія Завадського, а також до Президента України Володимира Зеленського та Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з офіційними листами щодо усунення вчинених порушень земельного законодавства України.

Сподіваємось на торжество справедливості та законності.

В іншому випадку – ми готові відстоювати права та інтереси громади  і її жителів у суді.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь