Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

Відбулись заходи з нагоди Дня пам'яті і примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 08.05.2021 21:44
Кількість переглядів: 560

Фото без опису

8 травня весь цивілізований світ відзначає День пам’яті та примирення – день, присвячений пам’яті понад 80 мільйонів людей різних рас та націй, життя яких було обірване насильством світового масштабу. Ми згадуємо і шануємо тих, хто загинув на фронтах у бою, тих, хто загинув під час бомбардувань, тих хто пройшов випробування ворожим полоном, тих, кого мордували у концтаборах, тих, що зникли безвісти у моторошні роки Другої світової війни.

Час відкинув нас уже на 76 років від переломних 8 та 9 травня 1945 року, але ми свято бережемо пам’ять про спільну перемогу світу над нацистськими загарбниками. Спільну Перемогу, спільний біль, спільну скорботу, спільну гордість…

 Чи не кожну українську родину торкнуло страшне лихоліття Другої світової війни, багато наших предків поклали життя на її вівтар, поплатились фізичним і психічним здоров’ям, втратили родини…

Українська нація постраждала в Другу Світову чи не найбільше від інших – ми пережили дві окупації: як коричневу, так і червону. Світова війна прийшла в 39-му і пішла із останніми боївками УПА у 60-х. Та й зараз ми ведемо визвольну війну з тим, кого колись вважали братом.

Саме тому ми знаємо ціну миру. Саме тому сьогодні ми, об’єднавшись із традицією всього цивілізованого світу, згадуємо останню хвилину великої війни і першу хвилину великого миру в Європі. Ця традиція не має залежати від влади, вона має жити завдяки нам – свідомим громадянам.

Ми повинні пам’ятати. Це дуже важливо. І навіть не для нас самих, а заради того, щоб в головах наших дітей ніколи не поселилася «какая разніца».

У нашій пам'яті назавжди залишиться святі імена та подвиг тих, хто віддав своє життя за Батьківщину та продовжує боротись за її незалежність тепер. Віримо: наша, Українська, Перемога також не за горами!

Низький уклін нашим воїнам усіх фронтів, вічна їм пам’ять та слава!

Нехай важкий досвід спільної історії буде мудрим уроком для людства та кожного з нас, щоб жити заради миру, а мир берегти – заради життя!

Щиро зичимо усім міцного здоров’я, оптимізму, довгих років життя під мирним українським небом, родинного затишку та благополуччя!

Сьогодні у населених пунктах громади за участі керівництва сільської ради, старостинських округів, працівників освіти, культури та громадськості відбулись церемонії покладання квітів до пам’ятних знаків і братських могил, пам’ять про загиблих, померлих і закатованих вшановано хвилиною мовчання.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь