A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

У Трощанського парку має бути господар, а не байдужий власник

Дата: 17.05.2021 22:21
Кількість переглядів: 1744

Фото без опису

Фото без описуТрощанський парк… Понад 30 гектарів запашного лісу на березі річки Тетерів, вікові дерева, галявини дивовижних квітів, пташині переспіви, дикі тварини, які уже зовсім не дикі. Парк, оповитий легендами та оповідками, міг би стати окрасою села, та й усієї громади.

Проте ця пам’ятка садово-паркового мистецтва перетворюється на непролазні хащі, утворені завалами сухих дерев, кущами та чагарниками, сміттям, доріжки поволі заростають, відпочинкові споруди руйнуються.

Фото без описуТрощанський парк перебуває у власності та підпорядкуванні Житомирської обласної ради, яка, як засновник, мала б спрямовувати кошти та зусилля на його розвиток та підтримання належного стану. Земельна ділянка перебуває у постійному користуванні ДП «Романівський лісгосп АПК». Але фактично парк має господаря, якому до нього немає діла.

Ще у серпні 2020 року Вільшанська сільська рада звернулась до Житомирської обласної ради щодо передачі Трощанського парку у власність громади. «Романівський лісгосп АПК» також не заперечує, щоб парк належав Вільшанській громаді,  надавши згоду на передачу.

Розроблені та підготовлені відповідні документи, проте прийняття рішення чомусь відтерміновується.

Фото без опису17 травня за ініціативи депутата обласної ради Ігоря Ходака у Трощанському парку відбулось спільне виїзне засідання постійної комісії з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села Житомирської обласної ради. Члени комісії оглянули парк, поспілкувались із місцевими жителями, зокрема, із старожилами села та працівниками Трощанської школи. Людей дивує, що парк, знайомий і рідний їм з дитинства, ніби і в селі розташований, але не відноситься до села і громади.

Фото без описуПозиція сільського голови Сергія Мельника, озвучена членам комісії, чітка і незмінна: Трощанський парк має належати Вільшанській громаді!

Керівництво ради, Трощанського старостинського округу та місцеві жителі готові докласти максимум зусиль для відновленням парку, проведення чистки території, використовуючи як власні ресурси, так і залучаючи інвесторів та меценатів.

Фото без описуТрощанський парк нарешті повинен мати господаря, місцевого господаря, якому не байдуже, і який вболіватиме за повернення парку минулої слави та готовий зробити його візитівкою краю для туристів.

 

 

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь