Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

Вільшанську громаду відвідали голови обласної та районної державних адміністрацій

Дата: 12.08.2021 23:09
Кількість переглядів: 1242

Фото без опису

Сьогодні, 12 серпня, у громаду з дружнім візитом завітали шановані гості: голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко та голова Житомирської районної державної адміністрації Юрій Денисовець.

Це перший візит очільників області та новоствореного району на вільшанську землю. За словами Віталія Івановича, особисті зустрічі з головами та представниками громад області на місцях – найважливіша складова дієвої комунікації з громадами, особливо новоствореними, а прямий зв’язок з керівництвом громад необхідний для створення цілісної концепції розвитку Житомирщини.

Фото без описуСільський голова Сергій Мельник відмітив, що процес формування Вільшанської громади був клопітким і довготривалим, з безліччю перепон та нерозуміння, зустрічей та домовленостей на усіх рівнях. І саме Віталій Бунечко, очоливши область, повірив у Вільшанську ОТГ і вплинув, у межах повноважень, на утвердження громади в Перспективному плані формування територій громад Житомирської області, за що ми безмежно вдячні.

Фото без описуУ конструктивній бесіді керівники громади, району та області обговорили надбання та досягнення Вільшанської сільської ради за недовгий час її функціонування (модернізація систем опалення у навчальних закладах на енергоефективніші, покращення матеріальної бази закладів освіти, в тому числі харчоблоків, облаштування хореографічного та тренажерного залів в опорному закладі, поточний та капітальний ремонт частини доріг комунальної власності, організація збору сміття від населення, налагодження співпраці з підприємцями та залучення інвесторів, проведення інвентаризації земель та виділення земельних ділянок жителям громади, відкриття поліцейської станції, виділення коштів для придбання автомобіля поліцейським офіцерам громади та для встановлення камер відеоспостереження, заходи з благоустрою, зокрема там, де цього не проводили раніше, освітлення вулиць, раціональне облаштування приміщень старостатів, підтримка учасників бойових дій, розробка генеральних планів населених пунктів, поповнення матеріальної бази закладів культури, встановлення автобусних зупинок та початок облаштування зон відпочинку у селах, демонтаж аварійних будівель та багато іншого).

Фото без описуСергій Мельник поділився планами на майбутнє, зауваживши, що громада працює над Стратегією розвитку, що допоможе залучати додаткові кошти для розбудови і розвитку. За словами сільського голови, у поточному році і надалі акцент робитиметься на ремонті доріг комунальної власності. Також у найближчому майбутньому заплановано встановити дитячі ігрові майданчики у селах.

Фото без описуСергій Аркадійович зауважив, що на даний час гострою проблемою для Вільшанської громади є руйнування доріг, що стали об’їзними на період зведення наземного шляхопроводу над залізничними коліями неподалік Чуднова. Дороги, що використовуються як об’їзні, не перебувають у комунальній власності сільської ради, відповідно, їх ремонт не може фінансуватись із сільського бюджету, проте, на одній із попередніх сесій депутатами внесені зміни до бюджету громади – передбачено кошти для виготовлення проєктно-кошторисної документації щодо ремонту згаданих автошляхів. Тобто громада готова долучитись до ремонту доріг.

Фото без описуВіталій Бунечко погодився, що дані автошляхи потребують проведення ремонту, і дане питання обов’язково має бути вирішене на рівні області.

Голова райдержадміністрації Юрій Денисовець відмітив, що Вільшанська сільська рада раціонально використовує ресурси та виконує покладені на громади державою повноваження, зокрема і у сфері соціального захисту: вчасно виконано підключення до програмного комплексу «Соціальна громада», повною мірою здійснюється прийом заяв та документів від населення для призначення житлових субсидій, пільг та державних соціальних допомог; створено службу у справах дітей зі статусом юридичної особи та забезпечено реалізацію державної політики щодо захисту прав дітей, надаються базові соціальні послуги тощо.

Фото без описуОбговоривши інші питання, проблеми і плани, гості зауважили раціональне та ефективне облаштування адміністративного приміщення сільської ради, поєднане із сільським будинком культури, благоустрій прилеглої території та ремонтні роботи, що тривають.

Дякуючи за гостинний прийом, Віталій Бунечко і Юрій Денисовець побажали Вільшанській громаді успіхів і процвітання!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь