A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

Герої не вмирають! Пам’ять про них вічна…

Дата: 29.08.2021 09:48
Кількість переглядів: 950

Фото без опису

29 серпня відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави.

Саме на ці серпневі дні 2014 року припав пік Іловайської трагедії, коли в результаті протистояння російським військам українські збройні підрозділи потрапили у вороже оточення. Тоді наша армія понесла найбільші втрати на Донбасі…

Символікою цього дня є квітка соняшника, адже в серпні 2014 року на полях саме із цією рослиною полягло багато українських воїнів.

Минуло 7 років. 29 серпня – день, коли Україна втратила за декілька годин понад 300 захисників, став офіційним Днем пам'яті загиблих Захисників. Проте на Краснопільському кладовищі у Дніпрі та на Кушугумському кладовищі у Запорізькій області і досі залишаються декілька десятків могил з табличками «Тимчасово невстановлений захисник України».

Когось рідні ще шукають. У когось немає рідних, аби можна було провести експертизу. А чиїсь рідні і досі не можуть повірити у смерть...

Наші воїни забезпечили українцям можливість святкувати чергову річницю незалежності, вони є гарантом суверенітету нашої держави та мирного життя. Цього всього не було, якби українські військові не зупинили агресора. І не звільнили дві третини окупованого Донбасу.

Українські військові показали світу приклад любові до України і самопожертви в її ім’я. Глибока повага та вдячність спонукають нас пам’ятати про всіх, хто віддав своє життя за рідну землю.

Фото без опису28 серпня, напередодні Дня пам’яті захисників України, у місті Чуднові за організації Чуднівської міської ради відбулась урочиста церемонія покладання квітів до Дошки пам’яті загиблих воїнів Чуднівщини в зоні АТО/ООС, у якій також взяв участь Вільшанський сільський голова Сергій Мельник, рідні загиблих воїнів, старости старостинських округів громади та працівники сільської ради, працівники державних установ, громадськість.

Фото без описуСкорботною хвилиною мовчання вшановано пам’ять воїнів, які віддали своє життя за незалежність України. Учасники заходу поклали квіти до Дошки пам’яті.

Після церемонії покладання квітів в пам’ять про загиблих воїнів відбувся Всеукраїнський патріотичний забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України». У забігу взяли участь військовослужбовці військової частини та правоохоронці міста, вихованці та тренери Чуднівської дитячо-юнацької спортивної школи, вчителі та учні, представники громадськості Чуднівської громади, а також юнаки з Вільшанки та староста Волосівського старостинського округу Дмитро Сімашко.

Рідні загиблих героїв Вільшанської громади у супроводі старост поклали квіти до місць поховань воїнів.

Ми пам'ятаємо кожного, хто поліг.

Кожного, хто до останнього вірив, що все буде добре.

Кожного, хто безсмертний у своїх дітях.

Кожного, хто досі не ідентифікований.

Ми пам'ятаємо кожного, із тих, хто ціною власного життя дав сьогодні нам можливість пам'ятати і просто жити.

Світла пам'ять…

Доземний уклін та щирі співчуття родинам загиблих захисників, які втратили у війні з російським окупантом своїх синів, дочок, чоловіків, братів, сестер.

Слава і честь живим захисникам!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь