Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

Вільшанська громада оплакує Героїв

Дата: 20.09.2021 17:09
Кількість переглядів: 991

Фото без опису

20 вересня – трагічна дата для Вільшанської громади. Адже саме цього дня, з різницею в один рік, ми втратили двох Героїв-земляків: 20 вересня 2014 року трагічно загинув уродженець Вільшанки Олександр Романюк, а 20 вересня 2015 року віддав життя, рятуючи побратимів, Олег Поліщук з Волосівки.

Фото без описуОлександр Борисович Романюк народився 24 серпня 1989 року, у 2011 році закінчив Одеський державний університет внутрішніх справ. Із серпня 2013-го був оперуповноваженим Київського районного відділу карного розшуку Одеського міського управління ГУ МВС. У серпні 2014 року був призначений інспектором штабу батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Шторм». Захищав нашу країну у  складі «Шторму» у званні лейтенанта міліції.

Девізом його, такого короткого, життя було: не шукай собі місце в житті, для життя себе треба створити.

Фото без описуУночі 20 вересня 2014 року на трасі «Дніпропетровськ – Нікополь» водій автобусу, в якому їхали із зони проведення антитерористичної операції 34 бійці БПСМОП «Шторм», заснувши за кермом, втратив керування, внаслідок чого автобус з'їхав в кювет і перекинувся. Більшість пасажирів дістали травм, двоє з них, лейтенант міліції Олександр Романюк та його побратим старший сержант міліції Олександр Лисоконь, загинули. Похований Герой на сільському кладовищі у Вільшанці. Посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

У вічному смутку залишилися батьки, брати, рідні…

 

Фото без описуОлег Васильович Поліщук народився 8 червня 1978 року у Волосівці. Його батьки були військовими, тому родина часто переїжджала, проживала в багатьох містах, оселилися у Вінниці. Там Олег навчався у ЗОШ № 32, закінчив місцевий технікум, працював ювеліром. У 2010-х родина переїхала до Житомира.

Олег добровольцем пішов у зону бойових дій; перейшов на контракт, був гранатометником 1-ї роти 24-ї механізованої бригади.

20 вересня 2015 року Олег Поліщук підірвався на вибуховому пристрої під час перевірки «сірої зони» поблизу 29-го блокпосту на трасі «Бахмутка» (поблизу Новотошківського Попаснянського району). Олег накрив тілом вибуховий пристрій та прийняв на себе весь удар від вибуху й численні осколки, цим врятував бойових побратимів. Герой помер від отриманих поранень. Олег Поліщук похований на сільському кладовищі у Волосівці.

Без рідної людини у вічному смутку залишилися батьки, син, родина...

Фото без описуУказом Президента України № 9/2016 від 16 січня 2016 року, "за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", нагороджений орденом "За мужність" III ступеня (посмертно).

 

Фото без описуСьогодні, у роковини загибелі воїнів, у приміщенні 3 відділу Житомирського районного ТЦК та СП (військкоматі м. Чуднів) Книга пам’яті загиблих учасників АТО (ООС) Чуднівщини була відкрита на сторінках з іменами Олександра Романюка та Олега Поліщука.

Фото без описуВідбувся спільний поминальний захід за участі рідних Героїв, особового складу військкомату, старости Волосівського старостинського округу Дмитра Сімашка, працівників Вільшанської сільської ради.

Присутні заслухали біографії загиблих бійців та вшанували їх пам’ять, а також пам’ять про усіх загиблих Героїв України, хвилиною мовчання.

Після церемонії учасники поклали квіти до Дошки пам'яті загиблих воїнів Чуднівщини в зоні АТО/ООС. Також квіти покладено на могили загиблих Героїв.

Фото без описуБатьки Олега Поліщука Василь Васильович та Галина Іванівна вранці взяли участь у щоденному ранковому церемоніалі вшанування захисників України, які загинули цього дня у різні роки внаслідок російської збройної агресії на сході України, у Києві – Дзвін Пам’яті пролунав сьогодні сім разів…

 

Фото без описуВічна пам’ять Героям, які полягли в боях за нашу вільну, незалежну Україну! Вічна їм Слава! Герої не вмирають!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь