Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

Медикам громади – новенькі велосипеди

Дата: 02.10.2021 21:17
Кількість переглядів: 3398

Фото без опису

Сільський фельдшер… На плечах цих людей – турбота про здоров’я односельчан. Цю людину поважають у селі, адже чи не кожен зобов’язаний  здоров’ям, а подекуди і життям. Не секрет, що в селі робота медичного працівника набагато важча, ніж у місті: фельдшер поспішає на допомогу у будь-який час дня і ночі, не зважаючи на примхи погоди та бездоріжжя, відсутність попутного транспорту.Фото без опису У сільській місцевості велика частка людей пенсійного віку, тому викликають медика частенько. І фельдшер має бути готовим до всього. Однак, попри складнощі, більшість сільських фахівців-медиків вважають свою роботу і фах найкращими у світі!

Фото без опису30 вересня стало приємним днем для медиків, та й усіх мешканців Вільшанської громади. Адже у четвер сільський голова Сергій Мельник урочисто вручив медичним працівникам фельдшерських, фельдшерсько-акушерських пунктів та Карповецької амбулаторії ЗПСМ новенькі транспортні засоби – 11 велосипедів, придбаних за кошти сільського бюджету.

Фото без описуУчасть в урочистостях взяли медпрацівники, що опікуються здоров’ям жителів Вільшанської громади, керівництво та спеціалісти сільської ради, старости населених пунктів, а також головний лікар Чуднівського центру первинної медико-санітарної допомоги Анатолій Скриваник.

Фото без описуАнатолій Ростиславович звернувся до присутніх з вітальним словом, побажав підопічним колегам плідної та приємної праці, подякував керівництву Вільшанської громади за постійну співпрацю та розуміння, вагомий внесок у підтримку і розвиток медичної галузі краю.

Фото без описуГолова громади Сергій Мельник також подякував медичним працівникам за безперервну турботу та опіку про здоров’я місцевих жителів, активність та активну громадську позицію. До слів привітань та подяки приєднався Анатолій Снігур – староста Галіївського старостинського округу.

Фото без описуВід імені усіх колег за підтримку та придбання таких потрібних у селі велосипедів подякувала Ольга Іванюк – медична сестра з Бейзимівки, член виконавчого комітету Вільшанської сільської ради.

Медичні працівники нашої громади, дійсно, активні і поза своєю професійною діяльність: вони завжди долучаються до суспільних заходів, днів благоустрою, Антоніна Стельмах та Валентина Соколюк – діючі депутати сільської ради, дехто були депутатами попередніх скликань, кожен має велике чуйне серце.

Фото без описуДля керівництва громади медична галузь, справді, є однією з пріоритетних. З місцевого бюджету систематично виділяються кошти на потреби медичних закладів та надання медичних послуг населенню, зокрема, у поточному році виділено:

  • 220 082 грн. – на оплату праці фельдшерам ФП с. Дібрівка та с. Подолянці (адже саме ці заклади були на межі ліквідації);
  • 10 000 грн. – на придбання туберкуліну;
  • 4 000 грн. – на забезпечення пожежної безпеки у медичних закладах громади;
  • 140 000 грн. – на покращення матеріально-технічної бази ФП та ФАПів громади та придбання велосипедів.

Фото без описуНа даний час проводяться ремонтні роботи у ФАПі в Галіївці, приміщенні для розміщення ФАПу у Волосівці, обладнано котельню для опалення Карповецької АЗПСМ та триває монтаж водопроводу із залученням благодійників, а також багато іншого.

Щиро дякуємо медичним працівникам Вільшанської громади за доброту, чуйність та співпереживання, з яким вони виконують свою роботу, турбуючись про здоров’я сільських мешканців. Бажаємо, щоб нові «сталеві коні» служили вірно, а робочі поїздки були лише профілактичними! Міцного здоров’я та усіх гараздів!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь