A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

Яскраве свято для освітян громади

Дата: 03.10.2021 01:09
Кількість переглядів: 2117

Фото без опису

Настала золота осінь. Розпочався новий навчальний рік, в усіх закладах закрутився маховик освітнього процесу. І, традиційно, на зламі вересня і жовтня, українці відзначають професійні свята педагогів – День вихователя і всіх дошкільних працівників та День учителя.

Фото без описуУ п’ятницю, 1 жовтня, у приміщенні Вільшанського будинку культури відбувся святковий концерт для працівників усіх закладів освіти Вільшанської сільської ради.

З вітальним словом до колег звернувся начальник відділу освіти, молоді та спорту Ігор Кучмій. У своєму виступі Ігор Вікторович відмітив, що вільшанська освітянська родина чимала: у п’яти закладах дошкільної освіти невтомно трудяться 12 педагогічних працівників, які цьогоріч виховують 135 діток; у закладах загальної середньої освіти – Вільшанському ліцеї, Галіївській, Карповецькій та Трощанській школах – навчається 636 учнів, для яких освітній процес забезпечують директори, їх заступники, учителі, асистенти, вихователі, психологи та педагоги-організатори – всього 89 педагогічних працівників, з яких 51 мають вищу кваліфікаційну категорію, 25 мають педагогічне звання «старший учитель», 11 – «учитель-методист».

Фото без описуНа жаль, сучасні реалії життя, складна демографічна ситуація, вимога раціонального використання ресурсів, забезпечення доступу до якісної освіти спричинило те, що нашу громаду не обійшла стороною загальноукраїнська сільська тенденція – оптимізація шкільної мережі. З 1 вересня поточного року припинено діяльність Волосівської школи. Органом самоврядування забезпечено підвезення учнів до повнокомплектних закладів освіти та працевлаштовано усіх вивільнених педагогів, які виявили бажання працювати. Очільник освіти громади зазначив, що в Україні є проблеми, які торкаються кожного. Але від кожного громадянина, від кожного з нас, залежить їх вирішення та покращення загального добробуту.

Пан Ігор привітав присутніх освітян з професійним святом, подякував за сумлінну і плідну працю, професійну майстерність, їх неосяжний внесок у виховання молодого покоління українців та висловив найщиріші побажання.

Фото без описуУ своєму емоційному виступі Сергій Мельник, Вільшанський сільський голова, висловив глибоку вдячність і пошану педагогам громади за високу професійність, зокрема і в нелегких сучасних карантинних реаліях, щирість, чуйність та величезну любов до дітей.

Фото без описуСергій Аркадійович зазначив, що сільська рада намагається докласти максимуму зусиль для підтримки роботи освітніх закладів. Безперечно, усі вчителі відчули протягом останніх неповних трьох років фінансову упевненість: достатній рівень надбавки за престижність, премії до професійних свят, щорічна грошова винагорода. Заклади освіти, чи не вперше за багато часу, отримали бюджетні кошти на проведення поточних ремонтів, закупівлю найнеобхіднішого. У належному стані підтримуються шкільні автобуси, здійснюються заходи із забезпечення в рамках «Нової української школи», протипожежної безпеки, модернізовану котельню в опорному закладі освіти, придбано комп’ютерну та мультимедійну техніку та багато іншого.Фото без опису

Також сільський голова оголосив про сюрприз до свята – для чотирьох закладів загальної середньої освіти придбано електричні сушки для фруктів. Відтепер є можливість самостійно заготовляти сухофрукти для шкільних їдалень.

Фото без описуЗ нагоди професійних свят – Дня вихователя і всіх дошкільних працівників та Дня учителя – Сергій Мельник відзначив грамотами та грошовими винагородами освітян громади:

  • Світлану Горбачевську – директора Вільшанського ЗДО «Пізнайко»;
  • Оксану Джему – директора Галіївського ЗДО «Дзвіночок»;
  • Ольгу Бенис – вихователя Карповецького ЗДО «Калинка»;Фото без опису
  • Марію Самунь – директора Трощанського ЗДО «Сонечко»;
  • Ігоря Гопкала – директора КЗ «Вільшанський ліцей»;
  • Оксану Алексійчук – вчителя початкових класів КЗ «Вільшанський ліцей»;
  • Олександра Тичинського – вчителя інформатики КЗ «Вільшанський ліцей»;Фото без опису
  • Тетяну Прокопчук – директора Галіївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів;
  • Галину Глубоку – заступника директора з навчально-виховної роботи Галіївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів;
  • Ігоря Зущика – вчителя фізики та інформатики Галіївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів;Фото без опису
  •  Світлану Левчук – заступника директора з виховної роботи Карповецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів;
  • Анастасію Лук’янчук – бібліотекаря Карповецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів;Фото без опису
  • Оксану Чумак – заступника директора з навчально-виховної роботи Трощанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів;
  • Марію Оленюк – вчителя української мови та літератури Трощанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

Фото без описуЩе одним сюрпризом для гостей свята стали чудові квіти від сільського голови, які вручили усім присутнім пані.

Фото без описуЯскраві виступи присутнім подарували маленькі і дорослі аматори сцени: виразно читали вірші та надзвичайно щиро співали вихованці Вільшанського дитячого садка, подарували чудові пісенні вітання учениці Трощанської школи Анна Марцинюк та Валентина Богачевська, ліцеїсти опорного закладу освіти Злата Скаскова, Ярослав Тагієв та вокальний колектив «Віола», учениця Карповецької школи Даша Пастух, запальними таночками потішили учениці Карповецької школи та Вільшанського ліцею, прозвучали пісні у виконанні учителів Савелія Лещенка і Світлани Сергієнко, а також вокального колективу сільської ради «Грація». Вірші про нелегку долю учительських дітей декламували діти педагогів ліцею: Аліса Виноградова, Катерина Осичняк, Павло Яник, Ілона Каранюк, Тетяна та Олена Бовкун. Ведуча свята (голос за лаштунками) - Ірина Кухарук, завідувач Вільшанської сільської бібліотеки. 

Фото без описуАле і на цьому несподіванки не закінчились, під гучні оплески глядачів, зворушений виступами юних талантів, голова громади Сергій Мельник повідомив про рішення відзначити стипендією сільського голови у розмірі  1000 грн щомісяця Злату Скаскову – ученицю 5-А класу КЗ «Вільшанський ліцей», переможницю численних районних, обласних та всеукраїнських конкурсів дитячих талантів.

Фото без описуДорогі вихователі та учителі! Вам люди довіряють найцінніше – своїх дітей. Виховуючи та навчаючи їх, ви ліпите, як скульптор, життєдайний витвір. Ваша професія нелегка, часто невдячна, але від того не менш важлива. У ній ваше усе. Кожен проведений вами урок чи заняття – це маленьке життя, завжди цікаве і пізнавальне. Дякуємо вам за вашу працю, зичимо постійного морального та матеріального задоволення від неї, здоров’я і щастя вам, вашим родинам і вихованцям, успіхів та злетів!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь