A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

Голова громади взяв участь у форумі з питань співпраці та взаємодії органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, що відбувся на Овруччині

Дата: 12.10.2021 19:00
Кількість переглядів: 1442

Фото без опису

Сьогодні, 12 жовтня, Вільшанський сільський голова Сергій Мельник відвідав Овруцьку територіальну громаду, де взяв участь у форумі з питань співпраці та взаємодії органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Фото без описуФорум відбувся за участі керівництва Житомирської облдержадміністрації, обласного управління лісового та мисливського господарства, очільників Коростенського району та громад області, представництва Всеукраїнської Асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація об’єднаних територіальних громад», депутатів Житомирської обласної ради, лісівників Житомирщини, засобів масової інформації.

Фото без опису«Овруччина – край мальовничої природи, який багатий на прекрасні лісові краєвиди. Але ще 540 днів тому тут вирувала вогняна стихія, яку на Житомирщині запам’ятали як «Чорне лихо» 2020 року. Протягом понад 500 днів, що минули, на оновлення матеріально-технічної бази лісових господарств області з різних джерел – державного, обласного бюджетів та коштів підприємств – було спрямовано 109 мільйонів гривень», – зазначив Віталій Бунечко, голова Житомирської обласної державної адміністрації. На сьогодні підхід до виявлення та запобігання пожеж в області змінено докорінно: змінено планування лісових масивів, розчищено під’їзди до найбільш віддалених ділянок створено нові захисні мінералізовані смуги, пожежні водойми, впроваджено контроль за пожежною обстановкою у лісах за допомогою систем відеоспостереження з трьома рівнями контролю. Також закуплено майже 300 одиниць техніки, яка використовується за призначенням та забезпечує ефективне збереження наших лісів. Це мотоцикли, трактори, легкові автомобілі, лісовози та інша необхідна техніка. За півтора року висаджено понад 16 тисяч гектар лісу. До кінця року заплановано провести лісовідновлення ще на площі 190 га.

Фото без описуТакож Сергій Аркадійович долучився до масштабної еко ініціативи «Озеленення Планети»: взяв участь у  створенні Алеї громад із 66 дерев, які представлятимуть кожне свою територіальну громаду в області. Завдання проєкту «Greening of the Planet»: об’єднати 1 мільйон людей довкола теми висадження дерев, провести потужну інформаційну кампанію по висадженню дерев та популяризувати тему озеленення планети. Дерева – це легені нашої планети, вони виробляють кисень, нейтралізують шкідливі викиди, зберігають водні ресурси, впливають на формування клімату планети, допомагають підтримувати родючість ґрунтів та захищають їх від ерозії. Тільки від нас залежить, яким буде дім, в якому житимуть наші діти і як ми зможемо пом’якшити наслідки для майбутніх поколінь. Тож поповнювати запаси зелених насаджень – це не просто обов`язок, а й необхідність.

Як підсумок форуму, відбулось урочисте підписання Меморандуму між Житомирською обласною державною адміністрацією та Житомирським регіональним відділенням Всеукраїнської Асоціації об‘єднаних територіальних громад.

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь