Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

Громада у смутку… В останню путь провели воїна з Вільшанки

Дата: 02.11.2021 18:03
Кількість переглядів: 2711

Фото без опису

2 листопада ми віддали останню шану військовослужбовцю 95-ої окремої десантно-штурмової бригади Андрію Стаценку.

Андрій Юрійович Стаценко народився 25 травня 1981 року у селі Бабушки. Успішно закінчив місцеву 9-річну школу, після неї – Вільшанську загальнооосвітню. У медичному училищі здобув спеціальність фельдшера. Відслужив строкову службу у лавах Збройних Сил України.

Був щасливо одружений. Разом з дружиною Лідією оселились у Вільшанці, у шлюбі народили 4 дітей.

Певний час працював фельдшером, а також у галузі патологічної анатомії. Розуміючи необхідність утримувати велику родину, довгий час працював на будівництві.

Фото без описуАндрій Юрійович не стояв осторонь подій, які розгорнулись на сході нашої держави. Навесні 2014 року одним з перших був мобілізований та брав участь в антитерористичній операції у складі 30-тої окремої механізованої бригади.

Пізніше знову повернувся трудитись на будівництво. Проте ніколи не покидав мрію дитинства – працювати військовим медиком.

Восени 2018 року підписав контракт та проходив службу бойовим медиком 2-го батальйону 95-ої окремої десантно-штурмової бригади, брав участь у бойових діях на Донбасі. Планував продовжити контракт ще на 5 років.

Фото без описуЗа життя Андрій вирізнявся працьовитістю, наполегливістю та щирістю, мав велике добре серце та завжди був готовий прийти на допомогу. У дітях виховував патріотизм та відповідальність. Пам’ятав та поважав своє коріння – був членом ГО «Чехи Вільшанки», а також «Житомирської спілки волинських чехів».

Будучи мужнім та кремезним воїном, Андрій Стаценко не вирізнявся міцним здоров’ям: хронічно мав підвищений артеріальний тиск, приймав ліки і знову вирушав з побратимами у неспокійні бойові виїзди.

Фото без описуНеодноразово рятуючи здоров’я та життя інших бійців, не зміг уберегти своє. Перенісши важкий інсульт, після тижневої боротьби за життя, у ніч на 31 жовтня Андрій Юрійович Стаценко помер.

Сьогодні провести в останню дорогу воїна зібрались рідні та близькі, бойові товариші, колеги, односельці, духовенство, громадськість.

Фото без описуБез найріднішої людини залишились дружина, донька та три сини, найменшому з яких лише 3 роки, сестра, родина…

Світла пам’ять покійному! Слава Україні та усім її Героям!

Колектив Вільшанської сільської ради приносить щирі співчуття рідним з приводу тяжкої, невимовної втрати – чоловіка, батька, брата, дядька.

Розуміємо, що неможливо змиритися з цим непоправним горем. Розділяємо разом з вами біль утрати, сумуємо та підтримуємо вас у годину скорботи.

 Вічна пам’ять…

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь