A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

Проведено нараду щодо функціонування мережі медичних закладів

Дата: 10.12.2021 18:22
Кількість переглядів: 1659

Фото без опису

Сьогодні, 10 грудня, під головуванням сільського голови Сергія Мельника відбулася розширена нарада зі старостами та працівниками медичних закладів, що розташовані на території Вільшанської громади, за участі головного лікаря КНП «Чуднівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Анатолія Скриваника та головного бухгалтера Центру Віри Гончарук.

Фото без описуАнатолій Ростиславович поінформував, що у 2022 році, відповідно до  Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік», заробітні плати лікарів мають бути встановлені на рівні 20 тис. грн., а середніх медичних працівників – 13,5 тис. грн. Проте підвищення заробітної плати, згідно з роз’ясненням Національної служби здоров’я України, має відбутись не за рахунок збільшення фінансування з державного бюджету, а за рахунок оптимізації мережі медичних закладів.

Фото без описуВарто зауважити, що утримання приміщень та покращення матеріально-технічної бази медичних закладів покладаються на місцеві бюджети, тобто фінансуються за кошти громад, на території яких розташовані медичні заклади та жителі яких користуються медичними послугами.

Зокрема, у 2021 році Вільшанською сільською радою було спрямовано 140 тис. грн. на покращення матеріально-технічної бази медичних закладів громади у вигляді субвенції КНП «Чуднівський центр первинної медико-санітарної допомоги». Також, у співфінансуванні з ТОВ «Агроінвестконтакт», проведено поточні ремонти у ФП Волосівки та Галіївки, модернізовано систему опалення та забезпечено водопостачання і водовідведення у Карповецькій АЗПСМ.

Фото без описуКрім того, у зв’язку з виниклою потребою, із сільського бюджету було виділено 220 тис. грн. на виплату заробітної плати фельдшерам фельдшерських пунктів с. Дібрівки та с. Подолянець.

Сергій Мельник наголосив, що Вільшанською сільською радою і надалі фінансово забезпечуватиметься утримання приміщень медичних закладів. Проте голова громади звернувся до керівництва КНП «Чуднівський центр первинної медико-санітарної допомоги» з проханням підійти справедливо і раціонально до оптимізації мережі закладів, що надають медичні послуги на території громади: при формуванні кошторису враховувати навантаження на медичних працівників у населених пунктах з різною кількістю населення, при потребі ввести неповні ставки, але уникнути закриття ФАПів та ФП у селах.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь