A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

ФІСКАЛЬНІ СТИМУЛИ ДЛЯ ІНВЕСТОРІВ ІНДУСТРІАЛЬНИХ ПАРКІВ – АРГУМЕНТ НА КОРИСТЬ УКРАЇНСЬКИХ ГРОМАД, – ОЛЕКСІЙ ЧЕРНИШОВ

Дата: 22.12.2021 11:22
Кількість переглядів: 136

Законопроєкти щодо фіскальних стимулів, які минулого тижня у першому читанні ухвалила Верховна Рада, стануть позитивним «аргументом» для пожвавлення залучення зовнішніх та внутрішніх інвестицій. Про це у своїй колонці для видання НВ зазначив Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов.

«Завдяки комплексу фіскальних стимулів, які доповнюють прийняті раніше інституційні, інфраструктурні та економічні інструменти розвитку індустріальних парків, інвестори матимуть підтримку з боку держави вже на етапі створення бізнесу. Адже найважче — зробити перші кроки. Оновлене законодавство істотно знижує для підприємця ризики, а ще — час і витрати на “старт” інвестиційного проєкту. Тож розраховуємо на подальшу підтримку народними депутатами цих законопроєктів у цілому», — підкреслив Олексій Чернишов.

Минулого тижня Верховна Рада України прийняла у першому читанні два законопроєкти – №5688 та №5689, що передбачають фіскальні стимули для учасників індустріальних парків. Документами, зокрема, передбачено звільнення від ПДВ та мита на ввезення нового обладнання. Йдеться про устаткування, яке планують використовувати учасники індустріальних парків на відповідній території. Також у законопроєктах передбачено звільнення підприємців від податку на прибуток протягом 10 років при умові його реінвестування.

Створення індустріальних парків цьогоріч додано до програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво», як новий напрям – економічний розвиток. Індустріальні парки передбачають створення нових робочих місць, що, своєю чергою, сприятиме зниженню трудової міграції українців. Протягом найближчих років Уряд планує побудувати інфраструктуру для створення не менш ніж 25-ти індустріальних парків, у тому числі й у Житомирській області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь