Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

Шості роковини з дня загибелі Героя

Дата: 09.01.2022 11:27
Кількість переглядів: 1014

Фото без опису

 

Шості роковини з дня загибелі Героя

 

Шість років тому Чуднівщину сколихнула страшна звістка: 9 січня 2016 року у боях на Сході України трагічно загинув наш земляк Федір Вікторович Мельничук.

Фото без описуФедір Мельничук народився 27 квітня 1994 року у с. Бабушки, проживав у Бейзимівці. Закінчив місцеву школу. Сержант Збройних Сил України, учасник війни на Сході України, мав позивний «Леон».

Федір героїчно загинув від кулі снайпера 9 січня 2016 року поблизу смт. Зайцеве на Донеччині. Похований Герой на сільському кладовищі у Бейзимівці. У вічному горі залишились батьки, молодші брат і сестра, дружина та двоє дітей…

Указом Президента України № 23/2017 від 3 лютого 2017 року, «за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов'язку», Федір Мельничук нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

«Він був безстрашним, сміливим і веселим. Таких мало, особливо серед молоді. Сміливий і активний. Ніколи не боявся, у порівнянні з деякими. В Зайцеве заходив від самого початку. Пам’ятаєте ту історію, коли розвідка 42 батальйону непомітно прямо під носом у сєпарів зайшла в Зайцеве і окопалася там? От і Леон був серед цих безпечних бійців. Між нашими і ворогом було 80 метрів. Вони зайняли будинок на висоті і перекрили сєпарам дорогу і вільний рух. Тому по ним били і б’ють щодня і безжально. В один з таких днів снайперська ворожа куля і влучила в Леона. Можливо, можна було бути обережнішим, поберегти себе, навчитися хоч трохи відчувати страх, щоб це відчуття у деякі моменти охолоджувало гарячий дух. Але, напевно, він не вмів, бо був надто молодий, надто впевнений, надто вільний… Спочивай у спокої, Леон. Федір» – такими словами загадують Федора його бойові побратими та знайомі волонтери.

Фото без описуНапередодні у приміщенні Третього відділу Житомирського районного ТЦК та СП (військкомат м. Чуднів) відбувся захід із вшанування пам’яті захисника України Федора Мельничука, мужнє ім’я якого вписано у Книгу пам’яті загиблих учасників АТО/ООС, присвяченої Героям Чуднівщини.

Участь у заході взяли рідні Федора, представники сільської ради, колектив військкомату. Пам’ять про загиблого Героя вшановано хвилиною мовчання, покладено квіти до Дошки пам'яті загиблих воїнів Чуднівщини. Напередодні та у день роковин трагедії покладено квіти на могилу Федора, де також зібрались керівництво Бейзимівського старостинського округу, рідні загиблого та місцеві жителі.

Ми не маємо права забути подвиг Федора Мельничука, адже за мир на нашій землі він віддав найдорожче – власне життя.

 

Герої не вмирають!

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь