A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

ЗВІТ про виконання бюджету Вільшанської сільської територіальної громади за 2021 рік

Дата: 16.02.2022 15:57
Кількість переглядів: 180

ЗВІТ

про виконання бюджету Вільшанської сільської територіальної громади

за 2021 рік

 

        Протягом звітного 2021 року робота громади була спрямована на наповнення доходної частини бюджету територіальної громади з метою фінансування всіх заходів і цілей, передбачених основним фінансовим планом- Бюджетом Вільшанської сільської територіальної громади  на 2021рік.

        Загальний обсяг доходної частини  бюджету громади  на 2021 рік заплановано в сумі 57051,5 тис.грн., в тому числі міжбюджетних трансфертів - 26051,5 тис.грн.

Без бюджетних трансфертів план Загального фонду бюджету становить 31000 тис.грн.

 

        За результатами 2021 року фактично надійшло до Загального фонду місцевого бюджету  57201,1 тис.грн., в т.ч. 26623,5 тис.грн.- офіційні трасферти, 30577,6 тис.грн.

        Порівняно з минулорічним показником надійшло до Загального фонду місцевого бюджету на 8619,1 тис.грн.більше.

        Доходи спеціального фонду складають 6422,9 тис.грн.

 

        Доходи, без урахування міжбюджетних трансфертів, сформовані за рахунок податків та зборів, що справляються на території громади. У структурі надходжень доходів загального фонду сільського бюджету найбільшу частку займають податки:

 

        - податок та збір на доходи фізичних осіб: фактично надійшло в звітному періоді 18603,0 тис.грн., питома вага в надходженнях загального фонду місцевого бюджету становить 60,9%; , порівняно з 2020 роком надходження збільшились на 5556,1 тис.грн.

       - місцеві податки – фактично надійшло до бюджету  10946,8 тис.грн., питома вага в загальній сумі надходжень становить 35,8 %, порівняно з 2020 роком надходження збільшились на 4602,9 тис.грн.

        

       З місцевих податків до бюджету територіальної громади надійшло:

- податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки  в сумі  1151.8 тис.грн., виконання становить 98,0%

- плати за землю в сумі 5192.1тис.грн.,виконання становить 87.7%;

- єдиного податку в сумі 4602.9 тис.грн., що на 322.7 тис.грн. більше планового показника, виконання становить 107,5%.

Із місцевих податків не досягнуто виконання планового показника як по земельному податку так і по орендній платі за землю. Причиною стало  зменшення надходжень земельного податку від основного бюджетоутворюючого платника АТ «Укрзалізниця» в сумі 533,0 тис.грн. Плаником подана уточнююча декларація на зменшення податкових зобов’язань із земельного податку. Щодо надходжень орендної плати за землю, то при плануванні бюджету на 2021 рік враховано надходження орендної плати від заключених договорів оренди з сільськогосподарськими товаровиробниками на невитребувані земельні ділянки (паї): ПАФ «Лан», ТОВ «Аграрний фонд Терещенка» та ТОВ «Агро Тропа». Протягом звітного періоду значна частина осіб скористалась правом спадщини, в результаті зменшились надходження орендної плати за землю.

 

        На 2021 рік заплановані неподаткові надходження в сумі 593,2 тис.грн., фактичні надходження  склали 673,3 тис.грн. в тому числі:

- доходи від власності та підприємницької діяльності – 32,6 тис.грн.,

- адміністративні збори та платежі, доходи від некомерційної господарської діяльності – 629,9 тис.грн.,

- нші неподаткові надходження – 10,7 тис.грн.,

     

        До спеціального фонду  бюджету громади  в 2021 році надійшло 6422,8  тис.грн.  в тому числі:

  • плата за послуги, що надаються бюджетними установами згідно

основною діяльністю 347,8 тис.грн.;

  • кошти від відчуження майна, що перебуває в комунальній власності

громади в сумі 452,4 тис.грн.;

  • кошти від продажу земельних ділянок  несільськогосподарського

призначення, що перебувають в комунальній власності в сумі 5139,8 тис.грн.;

  • інші субвенції з місцевого бюджету- 100,0 тис.грн.
  • благодійні внески, гранти та дарунки в сумі 268,7 тис.грн.

Агропромисловий комплекс залишається визначальною для економіки громади галуззю, забезпечуючи виробництво сільськогосподарської продукції та потреби населення громади в продуктах харчування. 

        На території громади зареєстровані та обробляють землю такі господарства: ТОВ «АГРАРНИЙ ФОНД ТЕРЕЩЕНКА», ТОВ «АГРОІНВЕСТКОНТАКТ», ТОВ «СПІЛКА ХМЕЛЯРІВ ТА ПИВОВАРІВ» , ТОВ«КАМОМІЛА», ТОВ «АТК», ТОВ «АГРО-РЕГІОН ЛЮБАР», ФГ «М-ФАРМ», ТОВ «КОМ-АГРО», ТОВ «АГРО-РЕГІОН ЧУДНІВ», ФГ «ІВАЩЕНКО», ТОВ «ЯГОДИ ГАЛІЇВКИ», ТОВ «ТНХ-АГРО СЕРВІС», ТОВ «СЕРВІ АГРО ТЕХ», ПАФ «ЛАН», ТОВ «АГРО ТРОПА.      

        На території громади проводить господарську діяльність  по виробництву масла вершкового, спредів, молока згущеного та молока сухого ТОВ «ГАЛІЇВСЬКИЙ МАСЛОЗАВОД». Розміщено два підприємства, основним видом діяльності яких є складське господарство : ТОВ «ЧУДНІВСЬКИЙ ЕЛЕВАТОР АІК» та ПАТ «ЧУДНІВСЬКЕ ХЛІБОПРИЙМАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО».

        Кращі бюджетоутворюючі платники , якими забезпечено надходження податків до місцевого бюджету: сільськогосподарські підприємства ТОВ «Агроінвестконтакт»; ТОВ «ТНХ-АГРО СЕРВІС», СТОВ «Спілка хмелярів та пивоварів», ТОВ «Аграрний фонд Терещенка», ТОВ «СЕРВІСАГРОТЕХ», промислове підприємство  ТОВ «Галіївський маслозавод» та ТОВ «ЧУДНІВСЬКИЙ ЕЛЕВАТОР АІК».

         В результаті  сплати загальнообов’язкових податків та зборів суб’єктами господарювання, які проводять господарську діяльність на території громади, сільською радою забезпечувалась стабільність, результативність та збалансованість місцевого бюджету. Фінансові ресурси використовувались раціонально, з метою отримання максимального економічного ефекту та вирішення найбільш нагальних та важливих завдань.

 

        Загальний обсяг видаткової  частини  бюджету громади  у 2021 рік становить  63938,8 тис. грн. в тому числі загальний фонд 54143,8 тис.грн. по спеціальному фонду-  9795,0 тис. грн.

  На фінансування соціально-культурної сфери ТГ із загального та спеціального фондів направлено 63938,8 тис. грн., в тому числі на: освіту – 37623,9 тис. грн.; культурну сферу – 3271,0 тис. грн.; соціальний захист 1591,6 тис. грн.; благоустрій – 8147,7 тис. грн.;  здійснення заходів із землеустрою – 528,7тис. грн.; органи місцевого самоврядування 11116,2 тис. грн.; міжбюджетні трансферти – 1659,6 тис. грн.

 

        Найбільшу питому вагу у видатках сільського бюджету займають видатки по галузі «Освіта». План затвердженого кошторису звітного періоду  складає 36291,5 тис.грн. Виконання плану становить 32930,1 тис.грн., що складає 90,7% .

       На фінансування даної галузі використовувались кошти із залишку освітньої субвенції в сумі 3296,5 тис.грн.

Залишок коштів за освітньою субвенцією використані на встановлення модульної котельні для комунального закладу «Вільшанський ліцей» в сумі 1578,6 тис.грн. та виконання робіт по капітальному ремонту із заміни вікон в Карповецькій ЗОШ ступенів в сумі 1526,3 тис.грн.

        На виконання робіт по капітальному ремонту актової зали  та медіатеки в комунальному закладі «Вільшанський ліцей» використано субвенційних коштів, призначених на реалізацію програми «Спроможна кошта для кращих результатів» в сумі 646,9 тис.грн. та коштів місцевого бюджету в сумі 92,6 тис.грн.

        На виконання заходів, спрямованих на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» використано  субвенцію з державного бюджету  в сумі 276,5 тис.грн. Бюджетні кошти  спрямовано на придбання меблів для початкових класів шкіл громади в сумі 67,7 тис.грн.,придбання комп’ютерної техніки для початкових класів шкіл громади в сумі 137,6 тис.грн. 

 

Соціальний захист та соціальне забезпечення

         В звітному періоді органом місцевого самоврядування приділялась значна увага покращенню соціального забезпечення та соціальному захисту громадян, які проживають на території громади. Профінансовано видатків по даній галузі на суму 1591,6 тимс.грн.

 

«Пільгове медичне  обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».По даній бюджетній програмі профінансовано видатків на суму 2,2 тис.грн., виконання становить 100%.

 

       Видатки бюджету на надання  соціальних послуг за місцем проживання громадян,  які не здатні до самообслуговування у зв’язку з похилим віком, хворобою, інвалідністю за 2021 рік виконані на 99,1 % (план-  1324,6 тис.грн., фактично витрачено коштів - 1312,1 тис.грн., залишок- 12,5 тис.грн.). Створеною в громаді комунальною установою «Центр з надання соціальних послуг» надаються послуги догляду в середньому 91 особі похилого віку та особам з інвалідністю, робота в даному напрямку здійснюється 11 соціальними працівниками комунальної установи.

 

       «Заходи державної  політики з питань дітей та їх соціального захисту»         Видатки  в сумі 10,0 тис.грн. були  спрямовані на  придбання  новорічних  подарунків в кількості 43 шт. на суму  6,7  тис. та   подарунків для двох випускників на  суму 3,3 тис.грн.

 

         «Надання соціальних гарантій фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, хворим, які не здатні до самообслуговування та потребують сторонньої допомоги». Видатки на виплату компенсацій фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, хворим, які не здатні до самообслуговування та потребують сторонньої допомоги затверджені в сумі 38,5 тис.грн., фактично використано в сумі 29,8 тис.грн., в тому числі по наданню послуг інвалідам першої групи в сумі 4,3 тис.грн, інвалідам  другої групи в сумі 12,6 тис.грн. та невиліковно хворим в сумі 12,9 тис.грн.

 

       «Надання пільг населенню (крім ветеранів війни і праці, військової  служби, органів внутрішніх  справ та громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи) на оплату житлово-комунальних  послуг»

Відшкодувано вартість  інвалідам по зору:

- за використану   еленктроенергії    4 особам-  2,4 тис. грн

- за спожитий  природній газ  1 особі – 1,5 тис грн.

- за  придбане  тверде паливо та скраплений газ  3 особам -5,1 тис.грн.

 

       «Інші заходи у сфері соціального захисту і соціального забезпечення» 

Видатки виконані на 91,4 % (затверджено250,0 тис.грн., фактично використано – 228,5 тис.грн., залишок – 21,5тис.грн. Кошти використані згідно затвердженої програми «Сільська програма «Турбота» по поліпшенню соціального захисту  громадян  сіл Вільшанської сільської ради на 2021-2022 роки», затвердженої рішенням  Вільшанської  сільської  ради від 16.12.2021 року35.

Кошти витрачені на матеріальну допомогу:

- сім’ям загиблих учасників АТО- 4,5 тис.грн.(3 чол. );

- сім’ям осіб та особам, які брали участь в АТО  – 51,5 тис.грн.(99 чол.);

- особам,які потребують високовартісного лікування – 116,8 тис.грн.(54 чол.);

- на поховання-1,0 тис.грн.(2 чол.);

- ліквідацію наслідків пожежі - 7,0 тис.грн.(3 чол.);

- учасникам боєвих дій на території інших держав- 13,5 тис.грн.(23 чол.);

- ліквідаторам Чорнобильської катастрофи-11,5 тис.грн.(21 чол.)

 

         «Здійснення заходів із землеустрою».

Видатки бюджету по здійсненню заходів із землеустрою затверджені в сумі 330,0 тис.грн.,виконання становить 99,9%. Кошти використані на проведення нормативно-грошової оцінки землі всіх населених пунктів Вільшанської сільської територіальної громади. Використано 329,6 тис.грн.

        «Утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури за рахунок коштів місцевого бюдже»

         На утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури спрямовано  коштів в сумі  1646,2 тис.грн., що становить 78,9% затвердженого планового показника. В звітному періоді проведено поточний ремонт дорожнього покриття вулиць населених пунктів: трьох вулиць с.Бейзимівка, двох- с. Галіївка, трьох- с. Карпівці, двох- с.Кілки, чотирьох вулиць- с.Вільшанка, трьох- с. М.Волиця, однієї- с. Троща та с.Подолянці.

Кошти місцевого бюджету використані на проведення капітального ремонту дорожного покриття вулиць населених пунктів Вільшанської громади на загальну суму 4306,4 тис.грн., а саме: вулиці ім.Лесі Українки с.Волосівка в сумі 1454,5 тис.грн., вул. ім.В.Ф.Мазуркевича с.Галіївка в сумі 1462,7 тис.грн. та вул.Набережна с.Троща в сумі 1389,2 тис.грн.

   Сума міжбюджетних трансфертів передана іншим бюджетам становить міжбюджетні трансферти – 1659,6 тис. грн.

В звітному періоді передано Державному бюджету коштів на придбання спеціально обладненого службового автомобіля підвищеної прохідності для дільничних офіцерів поліції та придбання паливно-мастильних матеріалів для службового автотранспорту для ГУ Національної поліції в Житомирській області в сумі 530,0 тис.грн  та на придбання паливно-мастильних матеріалів та запасних частин для ГУ ДСНС у Житомирській області в сумі 30,0 тис.грн.

         З бюджету територіальної громади виділено іншої субвенції на загальну суму 532,0 тис.грн. в т.ч.:

районному бюджету Житомирського району на утримання територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Чуднівської райдержадміністрації на суму 22,5 тис.грн.;

 

бюджету Чуднівської територіальної громади на суму 509,5 тис.грн. в т.ч.:

  - на оплату праці із нарахуванням фельдшерам фельдшерських пунктів с.Дібрівка та с.Подолянці КНП «Чуднівський ЦПМСД» в сумі 220,1 тис.грн.;

  - на придбання туберкуліну КНП «Чуднівський ЦПМСД» в сумі 10,0 тис.грн.;

  -на утримання комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Чуднівської

  міської ради в сумі 32,5 тис.грн.;

   - перезарядження вогнегасників,забезпечення пожежної безпеки у закладах КНП «Чуднівський ЦПМСД» в сумі 4,0 тис.грн.;

   -покращення матеріально-технічної бази ФАП та ФП, які знаходяться на території Вільшанської сільської ради та придбання велосипедів для медичних працівників в кількості 11 штук в сумі 140,0 тис.грн.;

  - на лікування психічнохворого в КНП «Чуднівська лікарня» в сумі 3,0 тис.грн.;

  - на оплату електроенергії для КНП «Чуднівська лікарня» в сумі 100,0 тис.грн.

         

                                             

            Начальник фінансового відділу                                  Світлана ЛІПКУС

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь