Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

Чергові сумні роковини загибелі Героїв

Дата: 20.09.2022 11:30
Кількість переглядів: 326

Фото без опису20 вересня – трагічна дата для Вільшанської громади. Адже саме цього дня, з різницею в один рік, ми втратили двох Героїв-земляків: 20 вересня 2014 року трагічно загинув уродженець Вільшанки Олександр Романюк, а 20 вересня 2015 року віддав життя, рятуючи побратимів, Олег Поліщук з Волосівки.

 

 

Фото без описуОлександр Борисович Романюк народився 24 серпня 1989 року, у 2011 році закінчив Одеський державний університет внутрішніх справ. Із серпня 2013-го був оперуповноваженим Київського районного відділу карного розшуку Одеського міського управління ГУ МВС. У серпні 2014 року був призначений інспектором штабу батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Шторм». Захищав нашу країну у  складі «Шторму» у званні лейтенанта міліції.

Девізом його, такого короткого, життя було: не шукай собі місце в житті, для життя себе треба створити.

Уночі 20 вересня 2014 року на трасі «Дніпропетровськ – Нікополь» водій автобусу, в якому їхали із зони проведення антитерористичної операції 34 бійці БПСМОП «Шторм», заснувши за кермом, втратив керування, внаслідок чого автобус з'їхав в кювет і перекинувся. Більшість пасажирів дістали травм, двоє з них, лейтенант міліції Олександр Романюк та його побратим старший сержант міліції Олександр Лисоконь, загинули. Похований Герой на сільському кладовищі у Вільшанці. Посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

У вічному смутку залишилися батьки, брати, рідні…

 

Фото без описуОлег Васильович Поліщук народився 8 червня 1978 року у Волосівці. Його батьки були військовими, тому родина часто переїжджала, проживала в багатьох містах, оселилися у Вінниці. Там Олег навчався у ЗОШ № 32, закінчив місцевий технікум, працював ювеліром. У 2010-х родина переїхала до Житомира.

Олег добровольцем пішов у зону бойових дій; перейшов на контракт, був гранатометником 1-ї роти 24-ї механізованої бригади.

20 вересня 2015 року Олег Поліщук підірвався на вибуховому пристрої під час перевірки «сірої зони» поблизу 29-го блокпосту на трасі «Бахмутка» (поблизу Новотошківського Попаснянського району). Олег накрив тілом вибуховий пристрій та прийняв на себе весь удар від вибуху й численні осколки, цим врятував бойових побратимів. Герой помер від отриманих поранень. Олег Поліщук похований на сільському кладовищі у Волосівці.

Без рідної людини у вічному смутку залишилися батьки, син, родина...

Указом Президента України № 9/2016 від 16 січня 2016 року, "за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", нагороджений орденом "За мужність" III ступеня (посмертно).

 

Вічна пам’ять Героям, які полягли в боях за нашу вільну, незалежну Україну! Вічна їм слава! Герої не вмирають!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь