A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

ДСНС застерігає: не паліть суху рослинність!

Дата: 16.03.2023 10:07
Кількість переглядів: 98

Фото без описуУ зв’язку з настанням весняно-літнього пожежонебезпечного періоду значно збільшилася кількість пожеж, основною причиною яких є неконтрольоване випалювання сухої трави та листя на сільгоспугіддях, пустощах, вздовж автомобільних доріг та присадибних ділянках, що призводить до пожеж у зв’язку з чим державі наносяться значні матеріальні та екологічні збитки.

Крім того, дим внаслідок горіння та тління негативно впливає на екологічний стан, потрапляє до приміщень житлових будинків, що викликає масове незадоволення громадян.

З настанням весни громадяни активно розпочинають прибирати власні присадибні ділянки, спалювати залишки сухостою та сміття біля власних помешкань. Проте за таких умов вогонь може швидко перекинутися на житло та спричинити масштабну пожежу.

Так, впродовж минулого 2022 року у населених пунктах Вільшанської об'єднаної територіальної громади виникло 18 пожеж із них 8 на відкритій території (загоряння сухої рослинності).

З початку 2023 року на відкритих територіях області вже виникло уже 27 пожеж.

Нагадуємо, що відповідно до ст. 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, випалювання стерні, лугів, пасовищ, ділянок із степовою, водно – болотною та іншою природною рослинністю або її залишків у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, а також опалого листя у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах здійснюється відповідно до Порядку випалювання сухої рослинності або її залишків який затверджений наказом Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України від 12.08.2021 року № 541, порушення умов такого порядку тягне за собою накладення штрафу на громадян від ста вісімдесяти до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3060-6120 грн.), а на посадових осіб - від дев’ятисот до однієї тисячі двохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (15300-21420 грн.).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь