Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

ДСНС застерігає!

Дата: 30.03.2023 09:45
Кількість переглядів: 131

Фото без описуЩороку, під час весняно-літнього пожежонебезпечного періоду стрімко зростає кількість пожеж на відкритій території, зокрема під час випалювання сухої рослинності. Так у 2022 році на території Житомирського району в екосистемах виникло 405 пожеж на площі 1015 га. З початку 2023 року в екосистемах на території району виникло 34 пожежі на площі 53 га.

Незважаючи на заборону спалювання сухої рослинності, громадяни продовжують нехтувати застереженнями рятувальників ДСНС України, при цьому порушуючи елементарні Правила пожежної безпеки.

Саме від горіння пожеж у природних екосистемах, вогонь є неконтрольованим та знищує усе живе на своєму шляху. А це і флора та фауна, лісові масиви, житлові, господарчі та садові будівлі, відбувається значне забруднення довкілля та погіршення родючості ґрунтів.

Гасити такі пожежі складно, адже висохла рослинність спалахує, мов факел, і полум’я поширюється зі швидкістю вітру. Також ускладнює гасіння таких пожеж і віддаленість джерел водопостачання (зокрема, водойм). І тоді, щоразу рятувальникам доводиться здалеку привозити воду пожежними автомобілями.

Також слід зазначити, що згідно зі статтею 771 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за самовільне випалювання рослинності без дотримання вимог Порядку випалювання сухої рослинності або їх залишків, передбачена адміністративна відповідальність. Санкція статті передбачає накладення штрафу на громадян від ста вісімдесяти до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3060 до 6120 грн.) і на посадових осіб - від дев’ятисот до однієї тисячі двохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 15300 до 21420 грн.).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь