Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

У Вільшанському ліцеї будуть проведені відновлювальні роботи в рамках проекту ПРООН

Дата: 22.06.2023 11:56
Кількість переглядів: 140

Фото без описуСьогодні відбулася приємна та плідна зустріч очільника громади Сергія МЕЛЬНИКА, начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Ігоря КУЧМІЯ та директора Вільшанського ліцею Ігоря ГОПКАЛА із координатором громад по Житомирській області від Програми Розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) Георгієм ФЕДОРУКОМ щодо реалізації Проекту «ECHO4SCHOOLS-UA: Ремонт/модернізація шкіл у постраждалих внаслідок війни регіонах» у нашій громаді.

Фото без описуУчасники зустрічі обговорили пропоновані ПРООН ремонтні роботи по відновленню Вільшанського закладу загальної середньої освіти. До речі, перелік робіт вражає! Це: ремонт покрівлі і фасаду, заміна дверей, внутрішнє оздоблення стін, заміна дерев’яної підлоги, заміна освітлювальних ламп, промивка системи опалення тощо.

Крім будівельних робіт, в рамках Проекту в учбовий заклад будуть поставлені меблі – 60 столів-парт та стільки ж учнівських стільців, а також по 2 шкільних крейдяних дошки та книжкові шафи.

Фото без описуЦьому передувало обстеження інженерами ПРООН об’єкту, виготовлення необхідної будівельної документації. На основі погоджених уповноваженими особами сьогодні складу та об’єму робіт Програмою Розвитку ООН найближчим часом будуть оголошені тендери на виконання будівельних робіт та закупівлю обладнання у Вільшанський ліцей, виконавець заключить договори із безпосередніми постачальниками обладнання та підрядниками.

Пан Георгій зазначив, що головна мета Проекту «ECHO4SCHOOLS-UA: Ремонт/модернізація шкіл у постраждалих внаслідок війни регіонах» полягає у підтримці державних та місцевих органів влади щодо зменшення подальших соціально-економічних втрат та пришвидшення відновлення шляхом ремонту шкіл і дитячих садочків. В рамках цього Проекту планується відновити приміщення 32 навчальних закладів у 12 громадах Житомирської області. Загальна кількість реципієнтів складає понад 100 шкіл та садочків у більш ніж 10 областях України. Бюджет загального Проекту складає 14,2 млн. Євро. Партнером з розвитку Проекту виступає Європейський Союз, представлений Європейською Комісією, а виконавцем є Програма Розвитку Організації Об’єднаних Націй.

Щиро радіємо реалізації такого проекту на території нашої громади! Сподіваємось, уже зовсім скоро учні та дошкільнята України сядуть за нові парти у відновлених закладах освіти під мирним небом!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь