Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

В рамках Тижня громадянського суспільства проведено нараду-круглий стіл правоохоронців та місцевого самоврядування

Дата: 13.09.2023 13:48
Кількість переглядів: 190

Фото без описуЗ 11 по 17 вересня в нашій державі вперше проходить Тиждень громадянського суспільства. Міністерство культури та інформаційної політики ініціювало це рішення на виконання Стратегії розвитку громадянського суспільства та після проведення консультацій з організаціями громадянського суспільства. В рамках Тижня в Україні відбуваються тематичні заходи, форуми, конференції тощо.

Фото без описуСьогодні, 13 вересня, у залі засідань сільської ради відбулася нарада-круглий стіл в рамках Тижня громадянського суспільства, ініційована місцевими правоохоронцями. Участь у заході взяли сільський голова Сергій Мельник, поліцейські офіцери громади Віталій Ришівський та Руслан Яремчук, представники апарату та виконавчих органів ради.

Як зазначив Віталій Ришівський, розбудова розвиненої та безпечної громади неможлива без активної участі громадянського суспільства. Адже громадянське суспільство – це налагоджений механізм соціальної взаємодії місцевого самоврядування, громадських організацій та рухів, інших недержавних структур тощо та їх продуктивна комунікація і співпраця. Однією з ланок громадянського суспільства є сім’я. Тому робота з сім’ями, зокрема, молодими сім’ями і сім’ями з дітьми надзвичайно важлива. Відчутною також має бути роль громадських організацій.

Фото без описуЗа словами Сергія Мельника, наразі актуальною є необхідність поглиблення комунікації між владою та громадянським суспільством, зокрема бізнесом, побудова партнерських стосунків з інститутами громадянського суспільства громади з метою вирішення ключових питань місцевої та регіональної політики. На жаль, через повномасштабне військове вторгнення росії на територію України, бізнес переживає нелегкі часи. Проте співпраця та взаємопідтримка сільської ради з підприємствами та організаціями, що діють на території громади, не припиняється, а стає ще відчутнішою.

Впевнені, що перемога України вже близько, а за нею – її розквіт і розвиток! Зокрема і розвиток громадянського суспільства країни, адже громадянське суспільство – це сфера самореалізації об’єднань ВІЛЬНИХ громадян!

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь