Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

Мобільний клас із мінної безпеки у Вільшанському ліцеї

Дата: 28.09.2023 15:53
Кількість переглядів: 145

Фото без опису26 вересня мобільний клас із мінної безпеки від ДСНС прибув у нашу громаду. Слухачами та учасниками превентивного заходу, підготовленого фахівцями ДСНС, стали учні Вільшанського ліцею. Близько 80 дітлахів поповнили свої знання з мінної безпеки та поспілкувалися із саперами ДСНС, які очищують українську землю від вибухонебезпечних предметів.

Фото без описуФахівці використовували у своїй просвітницькій роботі 3D-макети боєприпасів, що розроблені ДСНС України у співпраці з UNICEF Ukraine. Ліцеїсти дізналися класифікацію вибухонебезпечних предметів, їх характеристики та алгоритм дій у разі виявлення такої знахідки. Дітлахи переглянули навчальні відеоролики та побачили світлини зі зразками сучасних боєприпасів. 

Фото без описуУсі бажаючі змогли приміряти спорядження піротехніка ДСНС, в якому проводиться розмінування. Також діти фотографувалися на згадку, а ті, хто мав свої історії про виявлення невідомих знахідок, мали змогу ними поділитися. Піротехнік ДСНС, у свою чергу, вкотре запевнив підростаюче покоління, що вибухонебезпечний предмет може ховатися там, де навіть не очікуєш. Адже пильність та відповідальність в умовах війни — чи не головні людські риси, які убезпечують оточення. 

Курсуючи Житомирщиною, мобільний клас із мінної безпеки став осередком необхідних знань, які допоможуть уникнути біди, а іноді навіть врятувати життя. 

За матеріалами ГУ ДСНС

України у Житомирській області

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь