Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

Вільшанська громада попрощалась із Захисником України Олександром Кравчуком

Дата: 20.10.2023 10:15
Кількість переглядів: 4435

Фото без описуТяжке, невимовне горе і пекучий біль знову прийшли в нашу громаду та зібрали на священному скорботному місці.

У бою за незалежність і цілісність Батьківщини загинув наш земляк, житель Трощі, Олександр КРАВЧУК – 14 жовтня родина отримала сповіщення про загибель Захисника України, сина, чоловіка, батька…

Фото без описуОЛЕКСАНДР ОЛЕКСАНДРОВИЧ КРАВЧУК народився 14 квітня 1978 року в Амурській області. Коли юнакові виповнилось 15 років, родина переїхала на проживання на Херсонщину. Там Олександр закінчив школу, здобув професію водія, познайомився з майбутньою дружиною, з якою згодом оселився у Трощі.

У 18-річному віці Олександр Кравчук пішов служити до лав радянської армії. Службу проходив в Арцизі Одеської області у повітряно-десантних військах. Після служби повернувся у Трощу, одружився. Працював в автопарку місцевого колгоспу, на кар’єрі Новоград-Волинського району. Пізніше виконував різні будівельні роботи. Односельчани знали Олександра як добросовісного та відповідального майстра з ремонту. Він був чуйним чоловіком, хорошим батьком і прикладом для своїх п’яти дітей, добрим сином.

Фото без описуЗ перших днів повномасштабного вторгнення російської федерації на українську землю Олександр став на захист Батьківщини. Спочатку проходив службу в територіальній обороні. Понад рік був у підрозділі протиповітряної оборони на Попільнянському напрямку. З вересня 2023 року брав участь у бойових діях на сході України.

11 жовтня 2023 року поблизу населеного пункту Рівнопіль Донецької області під час виконання бойового завдання Олександр Кравчук загинув.

Фото без описуОлександр любив життя, а найбільше – свою родину. Мріяв про щасливе майбутнє у вільній державі. Але побачити Перемогу України йому не судилось…

Ми у вічному боргу перед Олександром Кравчуком та усіма воїнами-захисникам України, їх родинами, адже наш з вами щоденний спокій дається занадто важкою ціною – втратою людських життів. Пам’ятаймо про це!

Ми розділяємо біль з родиною – це наша спільна втрата, сум і скорбота.

Пам’ять про Олександра Кравчука, гідного воїна і чудову людину, ми будемо берегти та шанувати довіку.

Життя людини є безцінним, душа – безсмертна, а пам’ять про Захисника – вічна!   

Фото без опису19 жовтня Олександр Кравчук похований на кладовищі у рідній Трощі. Провести в останню путь Захисника та вшанувати його світлу пам’ять зібрались рідні, односельці, побратими, духовенство, військові, громадськість…

Вільшанська сільська рада та вся громада низько вклоняється і схиляє голову в глибокій скорботі перед родиною померлого. Співчуваємо вашій втраті… Олександр назавжди залишиться у серці кожного з нас, як приклад патріотизму, добра, незламності духу, самопожертви та безмежної любові до України. Дякуємо мужньому воїну, що захищав нас і Україну!

 

Вічна пам'ять і слава Захиснику України!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь