Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

Культура має розвиватись відповідно до викликів часу

Дата: 19.11.2023 00:26
Кількість переглядів: 647

Фото без описуНа поточному тижні провідний спеціаліст відділу культури, молоді та спорту сільської ради Тетяна Кондратюк провела семінари з елементами тренінгів із керівниками комунальних закладів – бібліотек, будинків культури і клубів.

Фото без описуЗаходи відбулись у дещо незвичному, але комфортному та сучасному форматі дружніх посиденьок.

Як зазначила Тетяна Юріївна: «Суспільство не стоїть на місці. Традиційний протягом десятиліть стиль роботи публічних бібліотек та клубних установ сьогодні втрачає свою актуальність. Натомість науково-технічний прогрес, розвиток громадянського суспільства, активізація молодіжних рухів, і, безперечно, напад на державу, введення воєнного стану і боротьба з ворогом та інші фактори формують нові потреби в культурних послугах.

В сучасних реаліях роль бібліотеки суттєво змінилась: раніше бібліотека надавала користувачам те, чого вони потребували, сьогодні ж вони мають знайти у бібліотеці те, чого навіть не очікували. Для того, щоб мешканці хотіли відвідувати публічні бібліотеки, почувати себе там зручно, вільно і затишно, простір бібліотеки має бути сучасним, комфортним, доступним, відкритим, мобільним та мультифункціональним.

Впродовж останнього десятиліття у світі широко застосовується модель поєднання чотирьох просторів бібліотек: простору навчання, простору натхнення, простору зустрічей та простору подій. Запровадження цієї моделі, можливо, дещо інтерпретованої відповідно до наявних у громаді ресурсів, сприятиме розвитку бібліотек та зробить їх відкритішими і привабливішими для населення».

Фото без описуТакож пані Тетяна звернула увагу на особливості та вимоги до ведення документації у закладах культури: складанні річних і квартальних планів роботи, веденні обліку та формуванні звітності.

Цікавий тренінг «Все у твоїх руках» та балачки на професійні і творчі теми за кавою стали розрядкою для присутніх та підсумком семінарів-посиденьок.

Культура повинна бути життєвою силою громади і суспільства, а під час війни й поготів.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь