A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

У День поезії відбулась творчо-практична нарада бібліотекарів

Дата: 21.03.2024 22:23
Кількість переглядів: 339

Фото без описуУ Всесвітній день поезії та в рамках Національного тижня читання поезії зібралися бібліотекарі громади. 

«Український інститут книги постійно наголошує на важливості культури й  літератури для життя та розвитку як кожної людини, так і країни. Особливо важливою культура є в час кризи, зокрема, в час війни і жорстоких випробувань. Цей тиждень читання присвячений Поезії, як камертонові наших почуттів. За фокусну тему ми обрали Дім, дорогий кожному з нас зокрема і всім разом. Гасло тижня читання поезії  – «Ріки незмінно течуть додому»  – це про міцні зв’язки з Батьківщиною, попри відстані. Ми хотіли б, щоб читання поезії розрадило і підтримало  українців, які через війну росії проти України втратили свої домівки, змушені були переїхати в інший регіон країни чи за кордон. Україна – це наш спільний дім, тепло якого дає сили і жити, і боротися за перемогу», – з інтерв'ю директорки Українського інституту книги  Олександри Коваль.

Фото без описуПід час професійних "посиденьок" наші бібліотекарі зачитали та обговорили запропонований Українським інститутом книги тематичний вірш, декламували та слухали улюблену поезію колег, спробували із запропонованих слів написати власний поетичний витвір, провели гру «Вірш-пазл», презентували намальований вірш, ознайомились з мобільним додатком-головоломкою «Лагода», розробником якого є Олександр Козлов (це безкоштовна мобільна гра на знання української поезії).

Звичайно ж, обговорили, які заходи доцільно проводити з метою збереження ментального здоров’я жителів громади. Крім того, пані Тетяна Кондратюк (провідний спеціаліст відділу освіти, культури, молоді та спорту) наголосила на проведенні виїзних "посиденьок в бібліотеках" Вільшанської громади, і кожен з присутніх отримав "завдання на прищепках". Тож чекаємо на цікавинки від бібліотекарок!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь