Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

Медична рубрика

ВСЕ ПРО ВІРУСНІ ГЕПАТИТИ

Гепатит — це захворювання печінки запального характеру, як правило, вірусного походження.

17:15 24.07.2024

Профілактика сальмонельозу

Сальмонельоз – це інфекційне захворювання, яке викликає бактерія роду Salmonella. Ступінь тяжкості хвороби залежить від серотипу, сприйнятливості населення та низки інших факторів.

16:10 22.07.2024

Вірусні гепатити: Що необхідно знати?

28 липня у всьому світі відзначають день боротьби з вірусними гепатитами.  Гасло цього дня  - «Гепатити не чекають». Це дуже влучно, адже гепатити можуть призводити до серйозних уражень печінки. Гепатит - це захворювання печінки запального характеру, як правило, вірусного походження.

15:18 22.07.2024

Безпечне споживання напоїв у спеку

Літо в самому розпалі і нерідко стовпчики термометрів показують понад 30 градусів тепла. Тому необхідно знати, які ж напої найкраще втамовують спрагу.

15:36 12.07.2024

ВСЕ ПРО ХВОРОБУ ЛАЙМА

Кліщі переносять такі небезпечні хвороби, як кліщовий енцефаліт і бореліоз (хвороба Лайма). І якщо кліщовий енцефаліт в нашій країні не зустрічається вже кілька років поспіль, то бореліоз в останні роки все частіше зустрічається на території України. Збудником захворювання є бактерія сімейства спірохет. І якщо вірусом кліщового енцефаліту можна заразитися через слину кліщів, то розмноження борелій у кліщів відбувається переважно в кишківнику при подальшому їх виділенні через фекалії.

13:56 10.07.2024

Особливості літнього сезону: сальмонельоз!

Сальмонельоз – це інфекційне захворювання, яке уражає шлунково-кишковий тракт. Його збудниками є патогенні бактерії – сальмонели. У дорослих здорових людей хвороба може протікати в легкій формі. Але обережно: сальмонела не така вже й проста. Навіть при незначних симптомах захворювання може бути небезпечним, адже збудники сальмонельозу надзвичайно стійкі. Саме тому при лікуванні без допомоги фахівця не обійтись.

15:07 05.07.2024

ЯК ДОПОМОГТИ ПРИ ОТРУЄННІ ПЕСТИЦИДАМИ

Застосування пестицидів для захисту рослин від шкідливих організмів є невід’ємною складовою сучасних технологій вирощування сільськогосподарських культур. Водночас пестициди негативно впливають на довкілля, призводячи до скорочення біорізноманіття. Крім того, пестициди справляють негативний вплив на здоров’я людини, як у результаті прямої дії, так і опосередковано – внаслідок накопичення залишкових кількостей у сільськогосподарських продуктах і питній воді.

18:20 01.07.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь