A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

Медична рубрика

СИРИНГОМІЄЛІЯ: 3 ТРИВОЖНІ СИМПТОМИ

Сирингомієлія – це хронічне захворювання центральної нервової системи (зазвичай спинного мозку).  За різними даними, частота зустрічальності хвороби становить від 3 до 17 випадків на 100 000 населення.  

09:47 16.01.2024

КОМУ ВАРТО ОБОВ’ЯЗКОВО ЩЕПИТИСЯ ВІД ГРИПУ?

В Україні зростає захворюваність на грип – хвороба, яка вражає верхні дихальні шляхи, легені, серцевий м’яз та кровоносні судини і може призвести до таких ускладнень, як пневмонія, тромбоз, запалення спинного та головного мозку + запалення серцевого мʼяза (міокардит).

10:54 15.01.2024

ПАРКІНСОНІЗМ: ТРИ ТРИВОЖНІ СИМПТОМИ

Хвороба Паркінсона – це захворювання нервової системи, яке призводить до порушення контролю над рухами в результаті  повільно прогресуючої загибелі  нейронних клітин головного мозку. 

15:39 11.01.2024

БЕЗПЕЧНЕ КУПАННЯ НА ВОДОХРЕЩА: 5 ПРАВИЛ

Купання у крижаній воді на Водохреща – поширена традиція, отже вже зранку 6 січня (за новоюліанським  календарем)  це робитимуть тисячі українців по всій країні. Однак очікувати, що разове купання в ополонці зробить вас здоровим раз і назавжди, не варто. Холодна вода насправді може бути корисною, але   лише при систематичному загартовуванні, тобто при щоденному контакті з холодною водою.

15:48 05.01.2024

МІГРЕНЬ: 5 ПРАВИЛ ПРОФІЛАКТИКИ

Мігрень — хронічний розлад, який характеризується періодичним головним болем середньої та високої інтенсивності, що часто пов'язаний з ураженням вегетативної нервової системи.

12:13 02.01.2024

МІАСТЕНІЯ: 7 ТРИВОЖНИХ СИМПТОМІВ

В теперішній час, коли часто пацієнтів турбує загальна слабкість - важливо вчасно диференціювати та діагностувати таке складне захворювання як міастенія. Це захворювання відоме також як помилковий або астенічний бульбарний параліч, а також хвороба Ерба-Гольдфлама.

11:21 26.12.2023

ЯК ПОПЕРЕДИТИ ГІПЕРТОНІЧНУ ХВОРОБУ: 5 ПРОСТИХ ПРАВИЛ

Гіпертонічна хвороба заслуговує пильної і постійної уваги  як з боку лікарів, так і з боку пацієнтів, оскільки вона здатна істотно погіршувати якість життя і приводити до розвитку важких ускладнень.

12:58 21.12.2023

НЕБЕЗПЕКА КОЛОДЯЗНОЇ ВОДИ ТА ПРОФІЛАКТИКА ВОДНО-НІТРАТНОЇ МЕТГЕМОГЛОБІНЕМІЇ

Водно-нітратна метгемоглобінемія – захворювання, обумовлене значним підвищенням вмісту метгемоглобіну в крові, який утворюється внаслідок токсичної дії нітратів на гемоглобін, що призводить до порушення транспортування кисню кров’ю та кисневого голодування тканин , яке у свою чергу – до порушень у роботі печінки,нирок, серцево-судинної та нервової систем.

12:50 21.12.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь