Сальмонельоз – це інфекційне захворювання, яке викликає бактерія роду Salmonella. Ступінь тяжкості хвороби залежить від серотипу, сприйнятливості населення та низки інших факторів.
16:10 22.07.2024
16:10 22.07.2024
Вірусні гепатити: Що необхідно знати?
28 липня у всьому світі відзначають день боротьби з вірусними гепатитами. Гасло цього дня - «Гепатити не чекають». Це дуже влучно, адже гепатити можуть призводити до серйозних уражень печінки. Гепатит - це захворювання печінки запального характеру, як правило, вірусного походження.15:18 22.07.2024
Що потрібно знати про ботулізм
Ботулізм це тяжке харчове отруєння, зумовлене споживанням продуктів, що містять ботулотоксини.11:11 17.07.2024
Безпечне споживання напоїв у спеку
Літо в самому розпалі і нерідко стовпчики термометрів показують понад 30 градусів тепла. Тому необхідно знати, які ж напої найкраще втамовують спрагу.15:36 12.07.2024
13:56 10.07.2024
ГРИБИ: ПРОФІЛАКТИКА ОТРУЄНЬ ТА ПЕРША ДОПОМОГА
Страви з грибів — традиційний продукт у раціоні харчування мешканців багатьох регіонів України .13:43 10.07.2024
Особливості літнього сезону: сальмонельоз!
Сальмонельоз – це інфекційне захворювання, яке уражає шлунково-кишковий тракт. Його збудниками є патогенні бактерії – сальмонели. У дорослих здорових людей хвороба може протікати в легкій формі. Але обережно: сальмонела не така вже й проста. Навіть при незначних симптомах захворювання може бути небезпечним, адже збудники сальмонельозу надзвичайно стійкі. Саме тому при лікуванні без допомоги фахівця не обійтись.15:07 05.07.2024
ЯК ДОПОМОГТИ ПРИ ОТРУЄННІ ПЕСТИЦИДАМИ
Застосування пестицидів для захисту рослин від шкідливих організмів є невід’ємною складовою сучасних технологій вирощування сільськогосподарських культур. Водночас пестициди негативно впливають на довкілля, призводячи до скорочення біорізноманіття. Крім того, пестициди справляють негативний вплив на здоров’я людини, як у результаті прямої дії, так і опосередковано – внаслідок накопичення залишкових кількостей у сільськогосподарських продуктах і питній воді.18:20 01.07.2024
ПРОФІЛАКТИКА ГОСТРИХ КИШКОВИХ ІНФЕКЦІЙНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ ТА ХАРЧОВИХ ОТРУЄНЬ
З настанням теплого періоду року частішають випадки виникнення спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, пов’язаних із вживанням продуктів харчування та питної води, забруднених збудниками зазначених захворювань.14:50 18.06.2024
14:41 18.06.2024