A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

Медична рубрика

ВСЕ ПРО КВАШЕНУ КАПУСТУ

Здавна квашена капуста є одним з основних продуктів  харчування  слов’ян у зимово-весняний період, коли відчувається гостра нестача вітамінів і мікроелементів. Адже важливою особливістю квашеної капусти є високий рівень вмісту вітамінів  як  у самій капусті, так і в її розсолі.

11:10 12.03.2024

ОЖИРІННЯ ТА ЙОГО НЕБЕЗПЕКИ

Ожиріння – це що? Естетичний недолік, незручність, обмеження у фізичній активності або все ж таки хвороба? Як це впливає на здоров`я, до яких наслідків призводить? Чи можна позбутися від цього недоліку, який лікар може допомогти? Будемо шукати відповіді.

16:23 08.03.2024

ЯК ЗБЕРЕГТИ ІМУНІТЕТ?

Імунітет (від лат. «імунітас» – звільнення ) –– це живий щит організму, основною функцією  якого  є здатність організму розпізнавати чужорідний матеріал і мобілізувати клітини та речовини власного організму на швидке його знешкодження і видалення

09:28 04.03.2024

Сальмонельоз та його профілактика!

Сальмонельоз – це гостре інфекційне захворювання, збудниками якого є різні види бактерій роду Salmonella, характеризується переважним ураженням травної системи з розвитком діареї, інтоксикації та зневоднення організму; іноді захворювання має перебіг з тифоподібними симптомами, рідше у вигляді генералізованих септичних форм.

16:35 28.02.2024

ПРОФІЛАКТИКА КОРУ

Кір – це інфекційна хвороба, збудником якої є вірус. Найчастіше кором хворіють діти без щеплень, які відвідують дитсадки та школи. Дорослі та підлітки, яким не робили вакцинацію також можуть захворіти. Вірус кору дуже легкий і може розноситися потоком повітря, тому заразитися можна, перебуваючи в одному приміщенні з хворим. Але вірус швидко гине у зовнішньому середовищі і не передається через побутові предмети (постіль, одяг) та третіх осіб, які контактували з інфікованими. Кором хворіють тільки люди, і зараження відбувається тільки від людини до людини. Перші півроку після народження, дитина має материнський імунітет від кору, але ближче до року він слабшає і необхідна вакцинація. Якщо ж мати дитини не хворіла і не робила вакцинацію, дитина імунітету не має.  

16:11 27.02.2024

Профілактика вірусного гепатиту А

Організм людини щодня піддається атаці вірусів і бактерій. Бар’єром, що запобігає зараженню, є імунна система. Але, на жаль, їй не під силу впоратися з деякими видами мікроорганізмів. Одним з найбільш підступних і в той же час нешкідливих вважається вірус гепатиту А (ВГА). Це захворювання поширене в світі і небезпечно тим, що має безсимптомний період, під час якого відбувається зараження оточуючих. Після перенесення захворювання у дорослих і дітей виробляються антитіла проти вірусу гепатиту А, завдяки чому розвивається довічний імунітет. Захворювання зачіпає всі верстви населення: вагітних жінок, дітей, дорослих, працівників медицини. Лікувати ВГА слід під контролем лікаря.

16:07 27.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь