Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

Медична рубрика

ПРОФІЛАКТИКА ГОСТРИХ КИШКОВИХ ІНФЕКЦІЙНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ ТА ХАРЧОВИХ ОТРУЄНЬ

З настанням теплого періоду року частішають випадки виникнення спалахів  гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь,  пов’язаних із вживанням продуктів харчування та питної води, забруднених збудниками зазначених захворювань.

14:50 18.06.2024

Сезон відпочинку та оздоровлення: гострі кишкові інфекції, харчові отруєння та їх профілактика

Настало літо та відкриття таборів відпочинку, а разом із ним збільшується загроза виникнення гострих кишкових  інфекцій та харчових отруєнь. В літній період року підвищується небезпека гострих кишкових інфекцій таких як дизентерія, гастроентероколіти , сальмонельоз та харчових отруєнь, викликаних різними збудниками, а також захворювання на вірусний гепатит А або хворобу Боткіна. Хворіють на ці інфекції як дорослі так і діти.

11:42 14.06.2024

ЯК СТАТИ ДОНОРОМ

14 червня відзначається Всесвітній день донора крові. Донором може бути будь-який дієздатний  громадянин  України віком від 18 років, який пройшов відповідне медичне обстеження і в якого немає протипоказань, визначених МОЗ  України.  Взяття крові та (або) її компонентів у донора дозволяється  лише за умови, що здоров’ю донора  не буде заподіяно шкоди.

11:22 14.06.2024

Особливості літнього сезону: холера!

З настанням літа наступлять спекотні дні, коли люди, особливо діти, багато часу проводять відпочиваючи на морях, річках та водоймищах, ласують свіжими ягодами, фруктами та овочами. Але приємні хвилини відпочинку можуть зіпсувати захворювання на кишкові інфекції, традиційний підйом яких спостерігається якраз в цей період року. І найстрашніша з цих інфекцій – холера.

14:51 07.06.2024

ЯК ДОТРИМУВАТИСЯ ПИТНОГО РЕЖИМУ ВЛІТКУ

Вода – унікальна речовина, без якої неможливе життя на нашій планеті. Неорганічна сполука водню та кисню є базою для кожного організму, що становить близько 70% маси дорослої людини. Дефіцит рідини призводить до занепаду сил, зниження працездатності, серйозних змін в обміні речовин, погіршення емоційного стану. Особливо важливо вживати достатньо влітку, у період високих температур. Якісна  питна вода  з гарною енергонасиченістю миттєво вгамує спрагу і зарядить енергією. Ми пропонуємо топові рекомендації, які допоможуть налагодити літній питний режим, підкажуть, скільки і як правильно пити у спеку.

15:34 05.06.2024

РОЗСІЯНИЙ СКЛЕРОЗ: МІФИ ТА РЕАЛЬНІСТЬ

Розсіяний склероз – складна хронічна хвороба, що вражає зорові нерви, головний та спинний мозок, призводить до серйозних порушень й інвалідності. Достеменно поки невідомо, чому виникає розсіяний склероз. Водночас виявлення проблеми на ранніх стадіях запобігає загостренням і сповільнює прогресування хвороби.

15:06 31.05.2024

ЯК УБЕРЕГТИСЯ ВІД СЕЗОННОЇ АЛЕРГІЇ?

Чудова пора року весна - найнебезпечніший сезон для алергіків. Причина: підвищена реакція організму на пилок рослин, від якого сховатися практично неможливо. Для такої категорії пробудження природи завжди пов’язане із сезонними захворюваннями, такими  як  алергічний риніт або поліноз. Їх також називають – сінна лихоманка, весняний катар, пилкова астма, сезонний риніт. Хворобливі реакції супроводжуються кон’юктивітом (свербіж, почервоніння очей, сльозотеча, але без гнійних виділень), атопічним дерматитом, сезонною бронхіальною астмою, чханням, закладеністю носа, притупленням нюху, задухою, сухим кашлем, набряком. У дітей при таких cтанах спостерігається шум та біль у вухах.

15:16 21.05.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь