Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

Медична рубрика

ЯК УНИКНУТИ ДЕФІЦИТУ ЙОДУ В ОРГАНІЗМІ?

21 жовтня відзначається проводиться Всесвітній день йододефіциту.  Його мета  -- підвищити поінформованість про використання йоду та наголосити про наслідки дефіциту йоду. Єдина організація, яка концентрується на дефіциті йоду  – це Міжнародна рада боротьби з йододефіцитними захворюваннями (ICCIDD). Вона відіграє важливу роль у популяризації та успіху Всесвітнього дня боротьби з дефіцитом йоду.

13:13 21.10.2022

ЧИСТОТА РУК – ЗАПОРУКА ЗДОРОВ’Я

Як відзначають експерти ООН та ВООЗ, миття рук рятує тисячі дитячих життів щодня. «Брудні руки» є однією з головних причин високої дитячої смертності в Азії та Африці. Через немиті руки в організм людини потрапляють збудники холери, вірусної пневмонії, гепатиту, грипу та гострих респіраторних захворювань.

16:57 17.10.2022

ПРОБЛЕМИ ІЗ ЗОРОМ: ПРИЧИНИ ТА ПРОФІЛАКТИКА

 За даними ВООЗ, у світі понад 280 мільйонів людей осіб страждають від порушень зору, 39 мільйонів з них – повністю сліпі.  Щороку кількість сліпих у світі зростає на один мільйон осіб. Кожні 5 секунд втрачає зір одна доросла людина, кожну хвилину --  одна дитина.

11:33 17.10.2022

ЧИ ПРАВИЛЬНО МИ ВИКОРИСТОВУЄМО ЗАХИСНІ МАСКИ?

Понад два роки тому, навесні 2020 року (коли  в Україну прийшла епідемія коронавірусної хвороби COVID-19),  фактично всі  громадяни стали користуватися  захисними масками – на роботі, у транспорті, у громадських місцях.  Маски стали звичною частиною нашого щоденного гардеробу – й водночас найпростішим засобом запобігти небезпечному інфекційному захворюванню.

08:13 17.10.2022

ХОДИТИ ПІШКИ – КОРИСНО І ПОТРІБНО

Ходьба - найбільш природний спосіб пересування людини в просторі, а також   найдоступніший і найпростіший вид фізичної активності. Це відмінний засіб профілактики захворювань, який допомагає впоратися з різними станами: зниженим імунітетом, відсутністю настрою та млявістю, відчуттям слабкості, занепадом сил.

14:13 06.10.2022

СЕРЦЕ СКЛАДНО ЛІКУВАТИ – СЛІД ЙОГО ОБЕРІГАТИ

Одним із головних органів людини є серце. Воно працює день і ніч, не зупиняючись. Серце можна назвати насосом нашого організму, який перекачує кров у кровоносній системі. З кожним скороченням серце виштовхує в артерії 70-80 мл крові.  За 70 років життя серце таких скорочень відбувається  більше двох з половиною мільярдів  разів. За цей період серце здатне заповнити близько 3500 стандартних залізничних цистерн!  Повний обіг крові серцем дорослої людини відбувається за 20-28 секунд, у дитини -- за 15 секунд, у підлітка -- за 18 секунд. За добу кров обертається по тілу півтори-дві тисячі разів.

20:31 03.10.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь