Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

Медична рубрика

ЩО ТРЕБА ЗНАТИ ПРО ЕНЦЕФАЛІТ?

22 лютого відзначається Всесвітній день енцефаліту (World Encephalitis Day).  Започатковано його у 2013 році, основною метою є  привернення уваги до проблем пацієнтів, які хворіють на енцефаліт.

08:51 22.02.2023

І ЗНОВУ ПРО ГРИП...

Епідеміологічний сезон грипу 2022-2023 року триває – кожного дня на Житомирщині виявляють сотні нових хворих на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. Тож вкотре нагадаємо основані факти про грип та важливість щеплення від цього захворювання.

09:28 20.02.2023

ДИТЯЧА ОНКОЛОГІЯ: СИМПТОМИ, ДАІГНОСТИКА, ПРОФІЛАКТИКА

Нині навіть  у деяких розвинених країнах світу  смертність дітей від раку вийшла на друге місце, поступившись лише смертності від нещасних випадків. При своєчасній діагностиці і правильному лікуванні, за твердженням медиків, можна було б досягти до 90% випадків видужування у хворих на рак дітей. Але навіть досвідченому педіатру часто буває важко виявити онкологічне захворювання у дитини. Саме тому батькам необхідно бути дуже уважними до стану здоров’я та самопочуття своїх дітей. Чим раніше буде встановлено діагноз - тим сприятливіший прогноз  щодо  лікування.

13:14 16.02.2023

БЕРЕЖІТЬ СВОЄ СЕРЦЕ І ТРЕНУЙТЕ ЙОГО!

14 лютого відзначається Міжнародний день поінформованості про вади серця. Захворювання серцево-судинної системи різноманітні та широко розповсюдженні. Вони вражають людей всіх вікових груп і національностей.

08:13 14.02.2023

ТРИ ПІДСТУПНІ НЕБЕЗПЕКИ ДЛЯ НИРОК

Нирки - це пара життєво важливих органів, які очищають кров людини і підтримують її хімічний баланс. Ці невеликі - приблизно з кулак розміром - органи розташовуються ближче до середини спини, трохи нижче ребер: по одній нирці праворуч і ліворуч.

08:27 08.02.2023

ЗНОВУ ПЕЧІЯ!..

Печія – це неприємна проблема, яка часто докучає багатьом з нас. Особливо - під час або одразу після свят, коли люди порушують звичний режим харчування. Цей симптом може супроводжувати різні захворювання та стани. Іноді печія настільки непокоїть, що пацієнт потребує лікування в умовах стаціонару.

15:40 07.02.2023

ПРОКАЗА: ЗАБУТА, АЛЕ ІСНУЮЧА ХВОРОБА

30 січня відзначається Всесвітній день допомоги хворим на проказу.  Він  був заснований ООН у 1953 році на честь всіх небайдужих до цієї проблеми людей, які присвятили своє життя боротьбі з проказою.

13:09 30.01.2023

ЩО ТРЕБА ЗНАТИ ПРО ГЕПАТИТ В?

Гепатит В -  це небезпечна для життя інфекція печінки, яку спричиняє вірус гепатиту В. Його можливі наслідки — хронічна хвороба печінки та ризик смерті від цирозу та раку печінки.

13:46 27.01.2023

МЕНІНГІТ У ДІТЕЙ: ПРИЧИНИ, СИМПТОМИ, ПРОФІЛАКТИКА

Менінгіт - важке запальне ураження оболонок головного і спинного мозку, яке здебільшого спричиняється бактеріальними та вірусними інфекціями. Менінгіт можна сплутати зі звичайною застудою. Причиною захворювання стає будь-яка вірусна інфекція. Менінгіт виникає як самостійне захворювання або як ускладнення іншого. Захворіти на нього можна в будь-якому віці. Найчастіше хвороба характеризується раптовим і несподіваним початком.

11:03 27.01.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь