A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

Медична рубрика

ЯК УНИКНУТИ ДЕФІЦИТУ ЙОДУ В ОРГАНІЗМІ?

21 жовтня відзначається проводиться Всесвітній день йододефіциту.  Його мета  -- підвищити поінформованість про використання йоду та наголосити про наслідки дефіциту йоду. Єдина організація, яка концентрується на дефіциті йоду  – це Міжнародна рада боротьби з йододефіцитними захворюваннями (ICCIDD). Вона відіграє важливу роль у популяризації та успіху Всесвітнього дня боротьби з дефіцитом йоду.

13:13 21.10.2022

ЧИСТОТА РУК – ЗАПОРУКА ЗДОРОВ’Я

Як відзначають експерти ООН та ВООЗ, миття рук рятує тисячі дитячих життів щодня. «Брудні руки» є однією з головних причин високої дитячої смертності в Азії та Африці. Через немиті руки в організм людини потрапляють збудники холери, вірусної пневмонії, гепатиту, грипу та гострих респіраторних захворювань.

16:57 17.10.2022

ПРОБЛЕМИ ІЗ ЗОРОМ: ПРИЧИНИ ТА ПРОФІЛАКТИКА

 За даними ВООЗ, у світі понад 280 мільйонів людей осіб страждають від порушень зору, 39 мільйонів з них – повністю сліпі.  Щороку кількість сліпих у світі зростає на один мільйон осіб. Кожні 5 секунд втрачає зір одна доросла людина, кожну хвилину --  одна дитина.

11:33 17.10.2022

ЧИ ПРАВИЛЬНО МИ ВИКОРИСТОВУЄМО ЗАХИСНІ МАСКИ?

Понад два роки тому, навесні 2020 року (коли  в Україну прийшла епідемія коронавірусної хвороби COVID-19),  фактично всі  громадяни стали користуватися  захисними масками – на роботі, у транспорті, у громадських місцях.  Маски стали звичною частиною нашого щоденного гардеробу – й водночас найпростішим засобом запобігти небезпечному інфекційному захворюванню.

08:13 17.10.2022

ХОДИТИ ПІШКИ – КОРИСНО І ПОТРІБНО

Ходьба - найбільш природний спосіб пересування людини в просторі, а також   найдоступніший і найпростіший вид фізичної активності. Це відмінний засіб профілактики захворювань, який допомагає впоратися з різними станами: зниженим імунітетом, відсутністю настрою та млявістю, відчуттям слабкості, занепадом сил.

14:13 06.10.2022

СЕРЦЕ СКЛАДНО ЛІКУВАТИ – СЛІД ЙОГО ОБЕРІГАТИ

Одним із головних органів людини є серце. Воно працює день і ніч, не зупиняючись. Серце можна назвати насосом нашого організму, який перекачує кров у кровоносній системі. З кожним скороченням серце виштовхує в артерії 70-80 мл крові.  За 70 років життя серце таких скорочень відбувається  більше двох з половиною мільярдів  разів. За цей період серце здатне заповнити близько 3500 стандартних залізничних цистерн!  Повний обіг крові серцем дорослої людини відбувається за 20-28 секунд, у дитини -- за 15 секунд, у підлітка -- за 18 секунд. За добу кров обертається по тілу півтори-дві тисячі разів.

20:31 03.10.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь