Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

Медична рубрика

ПРОКАЗА: ЗАБУТА, АЛЕ ІСНУЮЧА ХВОРОБА

30 січня відзначається Всесвітній день допомоги хворим на проказу.  Він  був заснований ООН у 1953 році на честь всіх небайдужих до цієї проблеми людей, які присвятили своє життя боротьбі з проказою.

13:09 30.01.2023

ЩО ТРЕБА ЗНАТИ ПРО ГЕПАТИТ В?

Гепатит В -  це небезпечна для життя інфекція печінки, яку спричиняє вірус гепатиту В. Його можливі наслідки — хронічна хвороба печінки та ризик смерті від цирозу та раку печінки.

13:46 27.01.2023

МЕНІНГІТ У ДІТЕЙ: ПРИЧИНИ, СИМПТОМИ, ПРОФІЛАКТИКА

Менінгіт - важке запальне ураження оболонок головного і спинного мозку, яке здебільшого спричиняється бактеріальними та вірусними інфекціями. Менінгіт можна сплутати зі звичайною застудою. Причиною захворювання стає будь-яка вірусна інфекція. Менінгіт виникає як самостійне захворювання або як ускладнення іншого. Захворіти на нього можна в будь-якому віці. Найчастіше хвороба характеризується раптовим і несподіваним початком.

11:03 27.01.2023

ЩО ТРЕБА ЗНАТИ ПРО РАК ШИЙКИ МАТКИ?

Рак шийки матки (РШМ)   -- один із найпоширеніших видів раку у жінок: у 2020 році понад 342 тисячі жінок у всьому світі померли від нього, а в Україні — 1,5 тисячі. Водночас він добре піддається лікуванню у разі своєчасного виявлення.

10:16 23.01.2023

ЧИМ НЕБЕЗПЕЧНІ АДЕНОЇДИ?

У зимовий період діти можуть часто хворіти через незміцнілий імунітет. Запалене або хворе горло, що супроводжується кашлем  - це  симптоми, на які страждають більшість дітей молодшого дошкільного та шкільного віку. Нерідко причиною хвороби може стати запалення носоглоткового мигдалика – аденоїди.

14:24 20.01.2023

АТЕРОСКЛЕРОЗ: СТЕРЕЖІТЬСЯ БЛЯШОК!

Атеросклероз часто називають хворобою любителів надмірностей. Вона характеризується утворенням жирових бляшок на стінках артерій. А це найчастіше трапляється в людей, які віддають перевагу смачнішій їжі, міцнішому алкоголю, та ще  й цигарці «на закуску».

15:42 17.01.2023

ХАРЧУВАННЯ ВЗИМКУ: 8 КОРИСНИХ ПОРАД

На календарі й надворі – зима. Вона цього року мінлива: то мороз – то відлига й плюсова температура. Втім, зимовий сезон так чи інакше впливає на стан нашого здоров’я.  У зимовий час організм людини відчуває колосальну нестачу світла й тепла, унаслідок чого сповільнюються обмінні процеси.  Через це багато людей відчувають взимку млявість, швидку втомлюваність і поганий настрій. Тому зимовий раціон повинен бути максимально різноманітним: до нього обов'язково мають входити і м'ясо, і риба, і молочні продукти, фрукти, овочі. Щоб почуватися бадьоро й енергійно взимку, варто дотримуватися кількох простих рекомендацій.

14:22 12.01.2023

НАВУШНИКИ: ДУЖЕ ЗРУЧНО, АЛЕ НЕ ДУЖЕ БЕЗПЕЧНО

У сучасному житті багато хто (особливо підлітки й молодь) використовує у побуті навушники до смартфона. Завдяки цьому аксесуару дуже зручно слухати музику, аудіокниги, наукові лекції та інші звукові файли.  Сьогодні для багатьох життя без навушників навіть  уявити складно. Вітм,  попри безперечну зручність --  навушники не такі безпечні, як це здається на перший погляд. У чому конкретно полягає шкода від навушників, і як її уникнути?

14:19 12.01.2023

ЗАХИСТИМО ДІТЕЙ ВІД БРУДНОГО ПОВІТРЯ

Забруднене повітря – одна з причин виникнення  багатьох легеневих (і не лише) хвороб. Ця проблема в останні роки набула в нашій країні великої актуальності. Столиця України – місто Київ – стабільно входить до десятки міст з найбруднішим у світі повітрям. А у вересні нинішнього року Київ взагалі очолив цей рейтинг ставши  найбільш забрудненим містом планети за рівнем якості атмосферного повітря.

09:22 11.01.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь