Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

Медична рубрика

УРОЛІТІАЗ: ПОМЕНШЕ СОЛІ, ПОБІЛЬШЕ РІДИНИ

Однією з найпоширеніших недуг у сучасному світі є сечокам'яна хвороба (СКХ) або уролітіаз -- утворення різних твердих тіл у сечовому міхурі, нирках і сечоводі. При цьому з року в рік кількість тих, хто страждає на цю недугу, дедалі збільшується.

08:50 26.12.2022

ВИСОКИЙ ТИСК: ПРИЧИНИ, СИМПТОМИ, ПРОФІЛАКТИКА

Стійке підвищення артеріального тиску (яке в медицині має назву артеріальної гіпертензії)  - один із найсерйозніших чинників, які впливають на ризик смерті сучасної людини. Можна сміливо говорити, що саме він забирає найбільше життів на планеті. Відтак боротьба з цією проблемою набуває щоразу все більшої актуальності.

08:42 23.12.2022

ХАРЧОВІ ДОБАВКИ І НАШЕ ЗДОРОВ’Я

Харчові добавки  є невід'ємною частиною життя людей у  XXI столітті. Вони непомітно увійшли в наше харчування, і сьогодні  зустрічаються в більшості продуктів.

10:10 19.12.2022

ЯК УБЕЗПЕЧИТИСЯ ВІД ШКІДЛИВИХ ЯЛИНКОВИХ ПРИКРАС

Незабаром - Новий рік! Це найбільш довгоочікуване і загадкове свято не тільки для дітей,  а і для дорослих - адже це свято викликає яскраві емоції, надію на краще майбутнє. А яке свято без новорічної ялинки та ялинкових прикрас?

15:42 15.12.2022

ЩО ТРЕБА ЗНАТИ ПРО НОРОВІРУС?

Норовірусна інфекція (інша назва  «шлунковий грип») - гостре вірусне захворювання, що проявляється переважно синдромом гастроентериту. Основними симптомами є нудота, блювання, болі, бурчання в животі та рідкі водянисті випорожнення, рідше - виражена температурна реакція організму, респіраторні прояви.  

23:40 13.12.2022

БРОНХІАЛЬНА АСТМА: ФАКТИ І МІФИ

Бронхіальна астма – це хронічне запалення дихальних шляхів. Пацієнти зазвичай скаржаться на присвист під час дихання, задишку, відчуття стискання у грудній клітці і напади  кашлю, який то вщухає, то активується знову. Причиною цих симптомів є спазм гладкої мускулатури і набряк слизової оболонки бронхів, що заважає повітрю проходити. З часом прогресування бронхіальної астми викликає нагромадження слизових корків і ремодуляцію стінок бронхів.  

09:03 13.12.2022

ГРИП І КОРОНАВІРУС: СПІЛЬНЕ ТА ВІДМІННЕ

Осінньо-зимовий період традиційно позначений зростанням захворюваності на грип. Водночас вже майже три роки у нашій країні продовжується епідемій кононавірусу (CJVID-19).  У цих інфекційних  захворювань   є  чимало спільних рис. Вірус грипу і коронавірус мають схожі шляхи передачі і нерідко також  подібні за клінічною картиною. 

10:25 09.12.2022

ДРАТІВЛИВІСТЬ: ПРИЧИНИ І ПРОФІЛАКТИКА

Теперішнє життя для більшості з нас є вкрай нервовим. До безлічі щоденних проблем, метушні та клопотів додався інші страшний чинник -- війна. Повітряні тривоги, величезний масив воєнних  новин  в Інтернеті (почасти – драматичних), обмін тривожними думками  з рідними та  друзями – всі ці чинники поміж іншого  призводять й до появи у багатьох постійного відчуття дратівливості. І це недобре – адже подібний стан може стати причиною значно серйозніших психічних розладів чи хвороб.

16:00 06.12.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь