Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

Медична рубрика

ПІСТ І ЗДОРОВ’Я

У православних вірян нині триває особливий період – Великий піст. Передовсім він пов’язаний з духовними аспектами внутрішнього світу людини. Але обов’язковою складовою посту є утримання від ряду продуктів.

09:29 03.03.2023

ЯК ЗМІЦНИТИ ІМУНІТЕТ?

1 березня відзначається «Всесвітній день імунітету». Його було започатковано за ініціативою Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) у 2002 році. Мета цього дня - залучення широкої громадської уваги до проблем, пов’язаних з поширеністю різних імунних захворювань, а також зі збереженням та зміцненням імунітету в цілому.

10:00 01.03.2023

ЯКЩО ПРОПАВ НЮХ…

Аносмія – повна або тимчасова втрата нюху. Нюх відіграє надзвичайно важливу роль у нашому житті. Він не тільки дозволяє відчувати запахи та розрізняти різні аромати речей, але також може виступати як основна система раннього попередження для тіла і допомагати нам залишатися в безпеці.

14:33 27.02.2023

ЯК ПОДОЛАТИ ЗИМОВУ СОНЛИВІСТЬ?

У зимовий період від 30 до 90 % людей скаржаться на підвищену сонливість та млявість - від яких не рятує навіть довгий нічний відпочинок. Багато хто також відчуває пригнічений настрій, дратівливість, зниження працездатності.

11:14 22.02.2023

ЩО ТРЕБА ЗНАТИ ПРО ЕНЦЕФАЛІТ?

22 лютого відзначається Всесвітній день енцефаліту (World Encephalitis Day).  Започатковано його у 2013 році, основною метою є  привернення уваги до проблем пацієнтів, які хворіють на енцефаліт.

08:51 22.02.2023

І ЗНОВУ ПРО ГРИП...

Епідеміологічний сезон грипу 2022-2023 року триває – кожного дня на Житомирщині виявляють сотні нових хворих на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. Тож вкотре нагадаємо основані факти про грип та важливість щеплення від цього захворювання.

09:28 20.02.2023

ДИТЯЧА ОНКОЛОГІЯ: СИМПТОМИ, ДАІГНОСТИКА, ПРОФІЛАКТИКА

Нині навіть  у деяких розвинених країнах світу  смертність дітей від раку вийшла на друге місце, поступившись лише смертності від нещасних випадків. При своєчасній діагностиці і правильному лікуванні, за твердженням медиків, можна було б досягти до 90% випадків видужування у хворих на рак дітей. Але навіть досвідченому педіатру часто буває важко виявити онкологічне захворювання у дитини. Саме тому батькам необхідно бути дуже уважними до стану здоров’я та самопочуття своїх дітей. Чим раніше буде встановлено діагноз - тим сприятливіший прогноз  щодо  лікування.

13:14 16.02.2023

БЕРЕЖІТЬ СВОЄ СЕРЦЕ І ТРЕНУЙТЕ ЙОГО!

14 лютого відзначається Міжнародний день поінформованості про вади серця. Захворювання серцево-судинної системи різноманітні та широко розповсюдженні. Вони вражають людей всіх вікових груп і національностей.

08:13 14.02.2023

ТРИ ПІДСТУПНІ НЕБЕЗПЕКИ ДЛЯ НИРОК

Нирки - це пара життєво важливих органів, які очищають кров людини і підтримують її хімічний баланс. Ці невеликі - приблизно з кулак розміром - органи розташовуються ближче до середини спини, трохи нижче ребер: по одній нирці праворуч і ліворуч.

08:27 08.02.2023

ЗНОВУ ПЕЧІЯ!..

Печія – це неприємна проблема, яка часто докучає багатьом з нас. Особливо - під час або одразу після свят, коли люди порушують звичний режим харчування. Цей симптом може супроводжувати різні захворювання та стани. Іноді печія настільки непокоїть, що пацієнт потребує лікування в умовах стаціонару.

15:40 07.02.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь